Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

Savunma Sanayii Fonu’nda gelirleri artırmak adına TBMM’ye sunulan kanun teklifine göre; kredi kartlarından yıllık 750 TL ücret alınacak. Peki, kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

Ekonomi

11.10.2024, 16:38

Savunma Sanayii ile ilgili bazı düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Teklif, Savunma Sanayi Fonu'nun gelirlerini artırmayı hedefleyen 12 maddeden oluştu. Bu düzenlemelerde çeşitli vergi ve ücretlerle fonun kaynaklarını genişletmeyi amaçlamakta.

Teklifte dikkat çeken hususlar arasında ise limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartları için yıllık 750 TL'lik bir ücret alınması olarak ön planda yer aldı.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli ana hat lokomotifi raylara ne zaman iniyor? Bakan Uraloğlu açıkladı! Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli ana hat lokomotifi raylara... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI LİMİTİ DÜŞÜRME

Kredi kartlarının limit düşürme işlemleri; dijital bankacılık, banka şubeleri ve müşteri temsilciliği aracılığıyla yapılmaktadır. 

Dolar günü nasıl açtı? İşte dolar/TL endeksinin güne başlangıç rakamı... Dolar günü nasıl açtı? İşte dolar/TL endeksinin güne başlangıç rakamı... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Kredi kartı limitini düşürmek için öncelikle kredi kartı borcunun bulunmaması gerekmektedir. Borcun ödenmesi halinde limit düşürme talebi banka tarafından uygulanmaktadır.

Kredi Kartı Limit Düşürme

Kredi kartı limit düşürme işlemi şu kanallar aracılığıyla yapılmaktadır:

  • İlgili bankanın dijital bankacılık hizmetinden yararlanılarak talep bankaya iletilmektedir.
  • Şubeler aracılığıyla kredi kartı limiti düşürülmesi talep edilmektedir. Bankada bulunan talep dilekçesini doldurarak banka görevlisine teslim edebilir ve limit düşürme talebinizi bildirebilirsiniz.
  • Bankanın müşteri temsilciliğini arayarak limit düşürme talep edilebilmektedir.

Kredi kartı limitini düşürmek için bankalara ait olan dijital bankacılık uygulamaları hem kolay hem de daha hızlı bir şekilde talep iletilmesini sağlamaktadır. Dijital bankacılık uygulamaları üzerinden de kredi kartı limit düşürme işlemleri yapılabilmektedir.

Bankalar kredi limit düşürme talebinin ardından 7 gün içerisinde talebi uygulamakla yükümlüdür.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading