Yandex Metrica

Kredi kartıyla yapılan harcamalar enflasyonu tetikliyor! Limitler düşürülecek, taksitler sınırlandırılacak

Kredi kartıyla yapılan harcamalar enflasyonu tetikliyor! Limitler düşürülecek, taksitler sınırlandırılacak

Türkiye'de kredi kartı kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Buna göre mayıs ayında kredi kartı ile yapılan harcamalar yüzde 103 oranında artış gösterdi. Buna önlem olarak limitlerin düşürülmesi ve taksitlerin sınırlandırılmasına yönelik bir hazırlık yapıldığı belirtiliyor.

Ekonomi

20.06.2024, 21:31

Artan fiyatlar vatandaşları kredi kartına yönlendiriyor. Nakit ödeme yapmama, borçlanma ve borcu öteleme ne kadar cazip olsa da artan harcamalar aynı zamanda enflasyonun artmasına da neden oluyor. Vatandaşlar, önceden aldıkları ürünlerin ya da hizmetlerin ücretini ödeme amanı geldiğinde zorluk yaşıyor. Bu zorlukların yaşanmaması için ve kredi kartı harcamalarının azalması için bazı önlemlerin alınması bekleniyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun yeni bir hazırlık içinde olduğu belirtiliyor. 

Stokçulara baskın: Mersin'de HKS'ye kaydedilmeyen 380 ton limon tespit edildi Stokçulara baskın: Mersin'de HKS'ye kaydedilmeyen 380 ton limon tespit edildi Haberi Görüntüle

LİMİTLER DÜŞÜRÜLECEK

BDDK, öncelikle kredi kartı limitlerine el atacak. Buna gçre kredi kartını kısa süredir kullananlar için limitler aylık gelirin 4 katına çekilecek. Düzenli ödeme yapanlar ve kredi kartını uzun süredir kullananlar için ise limitler aylık gelirin 8 katı kadar olabilecek.

SSK ve Bağ-kur emeklileri gözünüz aydın: Saat 15:00'da açıklandı! Öyle bir zam geliyor ki... SSK ve Bağ-kur emeklileri gözünüz aydın: Saat 15:00'da açıklandı! Öyle... Haberi Görüntüle

FAİZ ORANLARI ARTIRILMIŞTI

Mart ayında kredi kartından nakit avans çekiminden alına faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e çıksa da bu durum kredi kartı kullanımını azaltmamıştı. 

Kredi kartı kullanımındaki artışın enflasyona yol açtığını belirten uzmanlar taksitlendirmede de sınırlama yapılacak kredi kartı kullanımının düşürülmesinin sağlanacağını dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading