Yandex Metrica

Kulisleri hareketlendiren iddia! Devletin sürpriz yapması bekleniyor: Asgari ücrete ara zam!

Asgari ücrete yıl başında yapılan zammın ardından gözler Temmuz ayına çevrildi ancak ekonomi yönetimi ara zamma çok olumlu bakmasada CHP heyetinin dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği 4 saatlik zirvede de gündeme gelen asgari ücret zammıyla ilgili kulis bilgisi başkentte konuşulmaya başladı. 

Ekonomi

25.06.2024, 16:19

Asgari ücret yıl başında yüzde 49 zam yapılarak net 17.002 TL olarak belirlenmişti. Memurlar ve emekliler Temmuz ayında alacağı zam için gün sayarken, asgari ücrete ise yıl başında ara zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken Ankara'dan çok konuşulacak bir iddia geldi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam kapısını kapatmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan - CHP lideri Özel zirvesi ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP'nin gölge bakanı Yalçın Karatepe arasında gerçekleşen görüşmeler sonrası asgari ücrete zam beklentileri yeniden alevlendirdi. 

SGK uzmanından ilginç açıklama: Şehirlere göre asgari ücret değişebilir SGK uzmanından ilginç açıklama: Şehirlere göre asgari ücret değişebilir Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET 19 BİNİ GEÇEBİLİR 

CHP heyetinin dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği 4 saatlik zirvede de gündeme gelen asgari ücret zammıyla ilgili kulis bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Hükümetin temmuz ayı için sürpriz bir ara zam kararı alacağı ve asgari ücretin 17.002 TL'den 19.552 TL'ye yükseltileceği iddia edildi.

Annelere müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi: Destek ödemeleri ve maaşlar zamlanıyor Annelere müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi: Destek ödemeleri ve maaşlar zamlanıyor Haberi Görüntüle

4 SAATLİK GÖRÜŞMEDE KONUŞULDU 

4 saat 15 dakikalık yapılan görüşmede Bakan Şimşek'e iletilen 4 ana talepten biri de asgari ücrete temmuz ayında bir ara zam yapılması olmuş ancak Karatepe bu konuda Şimşek'ten olumlu bir geri dönüş alamadıklarını ifade etsede  kulislerde hükümetin sürpriz bir şekilde asgari ücrete ara zam kararı verebileceği belirtildi.

Memur maaşlarına katmerli zam! 6 aylık enflasyon verileri açıklandı: Polis, öğretmen, doktor maaşları ne kadar oldu? Memur maaşlarına katmerli zam! 6 aylık enflasyon verileri açıklandı: Polis,... Haberi Görüntüle

"ZAM ORANI ENFLASYON İLE DOĞRU ORANTILI OLMAYACAK"

Asgari ücrete ara zam kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilebileceği kulislere yansırken bu zam oranının enflasyon ile doğru orantılı olamayacağı konuşuluyor. 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 25 oranında enflasyon olması beklenirken asgari ücrete ara zammın bu oranda olmayacağı ifade edildi. 

Marketlerde yeni dönem! Nakit ödemeler tarihe karışacak! Marketlerde yeni dönem! Nakit ödemeler tarihe karışacak! Haberi Görüntüle

"ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 15 ZAM GELİYOR"

Kulislerde asgari ücrete yüzde 15 oranında bir iyileştirme yapılabileceği konuşuluyor. Bu iddialar gerçekleşirse temmuz ayında yapılacak zam ile asgari ücret 17.002 TL'den 19.552 TL'ye yükseltilecek.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading