Yandex Metrica

Sitede Ara

Kur Korumalı Mevduat'ta 65,3 milyar liralık çıkış

Kur Korumalı Mevduat'ta 65,3 milyar liralık çıkış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftalık bültenine göre, Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) bir haftada 65,3 milyar liralık çıkış gerçekleşti. Bu durum, KKM hesaplarının toplam tutarını 1 trilyon 594 milyar 444 milyon liraya düşürdü.

Ekonomi

05.09.2024, 18:49

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre, Kur Korumalı TL Mevduat ve katılma hesaplarında önemli bir düşüş yaşandı. Geçtiğimiz hafta 1 trilyon 659 milyar 744 milyon lira seviyesinde olan KKM hesapları, 65 milyar 300 milyon liralık bir çıkışla 1 trilyon 594 milyar 444 milyon liraya geriledi. Bu çıkış, KKM hesaplarının toplam değerinde ciddi bir daralma olduğunu gösteriyor.

Togg'dan bir çıkarma daha! O ülkede ilk defa tanıtılacak Togg'dan bir çıkarma daha! O ülkede ilk defa tanıtılacak Haberi Görüntüle

KKM'DEKİ DÜŞÜŞ NE ANLAMA GELİYOR?

Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi, döviz kuru dalgalanmalarına karşı mevduat sahiplerini koruma amacıyla hayata geçirilmişti. Ancak son haftalarda yaşanan çıkışlar, yatırımcıların KKM hesaplarına olan ilgisinin azaldığını ve TL varlıklarında farklı alternatifler arayışına girdiğini işaret ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading