Yandex Metrica

Sitede Ara

'Made in Türkiye' ibaresine iş dünyasından destek! 'Türkiye artık ismiyle tanınmalı'

'Made in Türkiye' ibaresine iş dünyasından destek! 'Türkiye artık ismiyle tanınmalı'

İhraç ürünlerinde, her türlü faaliyet ve yazışmalarda marka olarak 'Made in Turkey' ibaresi yerine 'Made in Türkiye' kullanılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesine iş dünyasından geniş destek geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:24

İş dünyasının temsilcileri zaten bir süredir 'Made in Türkiye' ibaresini kullandıklarını ifade ederken, genelge ile Türkiye markasının daha da güçlendirilmesi için çalışma yapılması gerektiğini söylediler.

Turist vergisine flaş zam: 3 katına çıkartılacak Turist vergisine flaş zam: 3 katına çıkartılacak Haberi Görüntüle

ÜLKENİN EN BÜYÜK MARKASI TÜRKİYE

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, ülkenin en büyük markasının Türkiye olduğunu ifade ederken, "Türkiye artık ismiyle tanınmalı. Türk iş dünyası ve Türk ürünleri tüm dünyada tanınacak bir marka gücüne ulaşmıştır." dedi. 

Tarımda yeni destekleme modeli! Bakan Yumaklı'dan mazot ve gübre müjdesi Tarımda yeni destekleme modeli! Bakan Yumaklı'dan mazot ve gübre müjdesi Haberi Görüntüle

TURKEY KELİMESİ YANLIŞ ANLAŞILMALARA SEBEP OLUYORDU 

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, alınan karardan mutlu olduğunu, Turkey kelimesinin yanlış anlaşılmalara sebep olabildiğini vurgularken, "Umarız resmiyet kazanan bu kararla Türkiye ihracatta çok daha güzel bir yere konumlanır ve gerçek değerimizi buluruz" diye konuştu.

Türk Lirası'nda aylar sonra bir ilk: Reel değeri geriledi Türk Lirası'nda aylar sonra bir ilk: Reel değeri geriledi Haberi Görüntüle

TÜRKİYE MARKASININ OLUŞMASINA KATKI SAĞLAR 

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi de kararın doğru olduğunu ifade etti. Firmaların zaten bir süredir Türkiye markasını kullandıklarını belirten Büyüksimitçi,  "Türkiye markasının oluşmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading