Yandex Metrica

Maliye Bakanlığı harekete geçti! Kirayı elden verenler yandı! Uymayana ağır cezalar yolda!

Maliye Bakanlığı harekete geçti! Kirayı elden verenler yandı! Uymayana ağır cezalar yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni vergi paketini hazırladı. Artık POS cihazını farklı mükelleflere kullandıranlara ve kirayı elden verenlere ceza uygulanacağı duyuruldu. 

Ekonomi

22.06.2024, 11:33

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni vergi düzenlemesi kapsamında kiracıların, kira bedellerini ev sahibine elden verdikleri takdirde ceza uygulanacağını duyurdu.

Tarihi doğalgaz keşfi! Tam 21 milyar metreküplük rezerv bulundu: Türkiye devreye girebilir Tarihi doğalgaz keşfi! Tam 21 milyar metreküplük rezerv bulundu: Türkiye... Haberi Görüntüle

ELDEN KİRA VERENLERE CEZA

Araştırma sonucuna göre asgari 7 bin 500 TL ve 20 milyon TL arasındaki elden ödenene kira bedelinin yüzde 10 oranı artık kiracılara kesilecek. Gelir İdaresi, kiracının elden ödeme yaptığını tespit ettikleri takdirde ceza uygulayacaklarını belirtti.

Bakanlıktan 3 bin 505 lira nakit destek: Sadece kadınlara veriliyor Bakanlıktan 3 bin 505 lira nakit destek: Sadece kadınlara veriliyor Haberi Görüntüle

BAŞKASININ POS CİHAZINI KULLANANLAR YANDI

Bakanlık ayrıca POS cihazını başka mükelleflere kullandıranlara da 3 katı kadar ceza keseceklerini açıkladı. Bilanço esasına göre defter tutana 90 bin TL ceza kesilecek olup, işletme hesabında defter tutanlara 45 bin TL, diğer mükelleflere ise 22 bin 500 TL ceza kesileceğini duyurdu. 

Borsa İstanbul'da Mehmet Şimşek etkisi: Kaçış başladı! Borsa İstanbul'da Mehmet Şimşek etkisi: Kaçış başladı! Haberi Görüntüle

İBAN ÖDEMELERİNDE YENİ DÖNEM

Bakanlık son dönemlerde vergi kaçırmak için müşterileriyle İBAN yoluyla havale işlemlerine de el attı. Başkasına ait hesaplardan para transferi yapanlara usulsüzlük cezası kesileceği duyuruldu.

Türkiye'den dev nükleer enerji adımı: ABD ile görüşmeler başladı! Hedef 20.000 MW üretim kapasitesi Türkiye'den dev nükleer enerji adımı: ABD ile görüşmeler başladı! Hedef... Haberi Görüntüle

MOTOKURYELERE YENİ DÜZDENLEME

Motokuryelere de yeni vergi önerisi geldi. Bakanlık ticari kazanç mükellefi olarak faaliyet gösteren 126 bin 112 mortokurye için yapılan ödemelerde yüzde 15 kesinti yapılması önerildi. Motokuryelerin defter tutma, belge düzenleme gibi yükümlülüklerin yerine daha kolay bir vergilendirme yöntemi üzerinde çalıştıkları belirtildi. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading