Mangalları hazırlayın! Vatandaş kırmızı ete doyacak: Bakan resmen açıkladı

Mangalları hazırlayın! Vatandaş kırmızı ete doyacak: Bakan resmen açıkladı

Mangalları hazırların kırmızı et fiyatlarına bakanlık müdahalesi geliyor! Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projesi'nin detaylarını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı​ İbrahim Yumaklı​, hedefin vatandaşın uygun fiyatlı kırmızı ete ulaşımını sağlamak olduğunu ifade etti. 

Ekonomi

09.10.2024, 16:40

Kırmızı et fiyatlarına ilişkin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan flaş açıklama geldi. Bu projenin 3 ana hedefi var diyen Bakan Yumaklı, "İlk olarak üreticilerimizin uygun maliyetle sürdürebilir şekilde hayvan teminini sağlamak. İkincisi de tüketicimizin uygun maliyetle kırmızı ete ulaşmasını sağlamak ve nihayetinde de Türkiye'nin çok küçük bir oran bile olsa, et ithalatıyla ya da hayvan ithalatıyla ilgili olan konusunu kapatmak" ifadelerini kullandı.

Şubat ayında Hayvancılık Yol Haritası'nı açıkladıklarını anımsatan Bakan Yumanlı, yol haritalarındaki ana amaçlarını, verimli, kaliteli, ve sağlıklı üretimi artırmak olarak belirlediklerini ifade etti. 

Dolar günü nasıl açtı? İşte dolar/TL endeksinin güne başlangıç rakamı... Dolar günü nasıl açtı? İşte dolar/TL endeksinin güne başlangıç rakamı... Haberi Görüntüle

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Sözlerine devam eden Yumaklı, "5 yıllık hedeflerimizi paylaştığımız yol haritasında, bahsettiğimiz birçok uygulamayı teker teker hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz." dedi.

Hayvansal üretimle ilgili planlama kapsamında, Türkiye'nin hangi bölgelerinde, hangi tür hayvansal üretimin yapılacağına dair planlamalar yaptık diyen Yumanklı, "Detaylarını her fırsatta dile getirdiğimiz hayvansal üretimde, yeni destekleme modelinde ilk defa kadın ve genç çiftçilere desteklemelerde pozitif ayrımcılık yaptık." şeklinde konuştu.

Hayvancılığın temel taşı ve sigortası olarak gördüğümüz aile işletmelerine daha fazla destek veriyoruz diyen Yumaklı, "Iğdır'ın da içinde bulunduğu 19 ilimizi Besilik Materyal Üretim Bölgesi olarak planladık. Bu illerde planlı üretim yapanlara ilave destekler veriyoruz." dedi.

Yeni banknot basılacak mı? TCMB Başkanı Karahan'dan merak edilen soruya yanıt Yeni banknot basılacak mı? TCMB Başkanı Karahan'dan merak edilen soruya... Haberi Görüntüle

UCUZ ET DÖNEMİ BAŞLAYACAK

Sözlerine devam eden Bakan Yumaklı, dünyanın geçirmiş olduğu Kovid salgınının hafızalardaki tazeliğini koruduğunu belirterek, "Tüm bunlar şunu bir kez daha gösteriyor ki, gıda arz güvenliği en az milli güvenlik kadar önemli. Bizim gıdada arz güvenliğini sağlamaktan başka şansınız yok. Bu projenin 3 ana hedefi var." dedi.

"İlk olarak üreticilerimizin uygun maliyetle sürdürebilir şekilde hayvan teminini sağlamak." diyen Yumanklı, "İkincisi de tüketicimizin uygun maliyetle kırmızı ete ulaşmasını sağlamak ve nihayetinde de Türkiye'nin çok küçük bir oran bile olsa, et ithalatıyla ya da hayvan ithalatıyla ilgili olan konusunu kapatmak. Bununla ilgili yol haritamızda bundan bahsetmiştik. Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projemiz, çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olsun." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading