Yandex Metrica

Mehmet Şimşek orda gözler Singapur'da! Türkiye bugün 'gri listeden' çıkarılacak mı?

Mehmet Şimşek orda gözler Singapur'da! Türkiye bugün 'gri listeden' çıkarılacak mı?

Türkiye FATF'ın oluşturduğu 'gri liste'den çıktı. Konuya ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından "Başardık" ifadelerini kullandı. Bakan Şimşek'in paylaşımından sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı'da açıklamada bulundu. Bakanlık "Türkiye'nin gri listeden çıkması finansal sistemimize güveni daha da artıracak. Terörizmin finansmanı ve kara parayla mücadele kararlılıkla yürütülecek."i ifadelerine yer verildi.   

Ekonomi

28.06.2024, 12:41

Türkiye 2021 yılından beri bulunduğu FATF'ın gri listesinde çıktı. Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisinin önünde engel olan gri listeden çıkış müjdesini "Başardık" ifadelerini kullanarak müjdeyi verdi.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin, kara paranın aklanmasının önlenmesine yönelik FATF gri listesinden çıkış haberini resmi açıklama öncesi “Başardık” mesajıyla paylaştı.

Milyonların beklediği zam haftası geldi! Zam sonrası memur ve memur emeklisinin maaş hesaplamaları değişti! Öğretmen, polis, doktor... Milyonların beklediği zam haftası geldi! Zam sonrası memur ve memur... Haberi Görüntüle

BAKAN ŞİMŞEK'TEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ 

Kritik toplantı Singapur'da yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de toplantıda yer aldı. Görüşmelerin sona ermesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı ve Türk bayrağı emojisi paylaştı. Böylelikle 2021 yılında gri listeye giren Türkiye listeden çıkmış oldu. 

Milyonların aylardır beklediği memur ve emekli zammı belli oldu! İşte açıklanan oran ve alınacak yeni zamlar... Milyonların aylardır beklediği memur ve emekli zammı belli oldu! İşte... Haberi Görüntüle

40 STANDART TAMAMLANDI

Bir süredir gri listeden çıkış için çalışmalar devam ederken Meclis'te kabul edilen kripto para düzenlemesi ile birlikte FATF'in belirlediği 40 standardın tamamını sağlamış oldu.

Türkiye'nin 'gri liste' hikâyesinin sonlanıp sonlanmayacağının bugün belli olmasıyla birlikte piyasalar üzerinde fiyatlamaları da yakından takip ediliyor. 

18-60 yaş arası iş arayanlara müjde! Türkiye geneli için personel alımı: KPSS şartı yok 18-60 yaş arası iş arayanlara müjde! Türkiye geneli için personel... Haberi Görüntüle

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Bu gelişme ile birlikte uluslararası yatırımcıların ülkemizin finansal sistemine olan güveni daha da güçlenmiştir. Kararın, hem finans sektörümüz hem de reel sektörümüz açısından son derece olumlu sonuçları olacaktır" dedi.

 

Bakan Şimşek: Türkiye'de asgari ücret düşük değil Bakan Şimşek: Türkiye'de asgari ücret düşük değil Haberi Görüntüle

TÜRKİYE 2021 YILINDA GRİ LİSTEYE ALINDI 

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye'yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı gerekçesiyle 2021 yılında gri listeye alırken, bugün gerçekleşecek genel kurul toplantısında Türkiye'nin gri listesinden çıkması masaya yatırılacak. Bu toplantıda, Türkiye'nin gri listeden çıkarılması beklenirken; sonrasında da yabancı kaynakların yurt içine geleceği tahmin ediliyor.

Asgari ücrete fıstık gibi zam: Kulisler öyle bir rakam paylaştı ki: Maaşlar alev alacak Asgari ücrete fıstık gibi zam: Kulisler öyle bir rakam paylaştı... Haberi Görüntüle

PİYASALARDA POZİTİF SEYİR HAKİM OLACAK 

Bu kritik gündem maddesi piyasalar üzerinde de etkisini gösterirken; Borsa İstanbul’da bir süredir fiyatlanıyor. Uzmanlar, Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasıyla borsada pozitif seyir yaşanacağını, aksi bir durum söz konusu olursa da kısa süreli negatif bir etki görüleceğini belirtirken; kritik ve psikolojik seviye olan 10000 puan seviyesinin altına sarkmaların beklenmediğinin altı çizildi.

Erdoğan talimatı verdi! Kapsamlı rapor hazır: Dar ve orta gelirliye destek! Erdoğan talimatı verdi! Kapsamlı rapor hazır: Dar ve orta gelirliye... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE 40 KRİTERİN 39'U İLE UYUMLU 

Kara para aklamanın uluslararası alanda önlenmesi amacıyla OECD bünyesinde kurulan FATF, 28 Haziran Cuma günü 3 yılda bir açıkladığı ''gri liste''yi güncelleyecek. FATF Genel Kurulu, 26-28 Haziran'da Singapur'da yapılıyor Buna göre; Türkiye’nin ''gri liste''den çıkması bekleniyor. Türkiye, yaklaşık 3 yıldır ''gri listede'' bulunduğu süreçte 40 standardın 39'u ile uyum sağladı. Türkiye’nin listeden çıkması halinde TL değer kazanabilir ve TL varlıklar güçlenebilir.

Sigara içenler dikkat! İzmarit vergisi geliyor Sigara içenler dikkat! İzmarit vergisi geliyor Haberi Görüntüle

GRİ LİSTEDE KAÇ ÜLKE BULUNUYOR 

FATF'ın ''gri liste''sinde Türkiye dışında Nijerya, Güney Afrika, Jamaika, Kenya, Vietnam, Yemen, Bulgaristan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Filipinler ve Suriye dahil olmak  20 ülke daha yer alıyor. FATF’nin halen 37 ülke ve 2 bölgesel kuruluş olmak üzere toplam 39 üyesi bulunuyor. Türkiye ise FATF’a 24 Eylül 1991 tarihinde üye oldu.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading