Yandex Metrica

Mehmet Şimşek sinyali vermişti: Kredi kartlarına yapılacak 4 kısıtlamanın detayları belli oldu!

Mehmet Şimşek sinyali vermişti: Kredi kartlarına yapılacak 4 kısıtlamanın detayları belli oldu!

Kredi kartı kullanan herkese ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Orta Vadeli Program, Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ekonomi yönetiminin tam kadro katıldığı bir programla geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyurulmuştu. Yeni OVP’DE kredi kartlarına yönelik de önemli düzenlemeler var. Kredi kartı sahibi olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni düzenlemelerle birlikte 4 adımlı kısıtlama kararı alındı.   

Ekonomi

11.09.2024, 11:28

Yüksek enflasyonun sebeplerinden biri de kredi kartının fazla kullanımı olarak görülürken ekonomi yönetimi enflasyonu baskılamak amacıyla kredi kartlarına yeni düzenlemeler getirmek için düğmeye bastı.  Bankacılık sektörü kaynakları kredi kartlarına uygulanacak kısıtlamaları tek tek anlattı.

Kredi kartları ile ilgili son olarak nisan ayında önemli değişiklikler yapılmıştı. Bu düzenleme ile birlikte kredi kartı akdi faizleri yüzde 4.25 seviyesine yükseltilmişti. Ancak bu önlem kart kullanımında Arzu edilen düşüşü getirmedi.

Eğitim yılı zamla başladı! Okullarda kantin fiyatları üçte katlandı! Eğitim yılı zamla başladı! Okullarda kantin fiyatları üçte katlandı! Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI DÜZENLEMESİ NASIL OLACAK? 

Bankacılık sektörüne göre ekonomi yönetimi kredi kartları konusunda 4 farklı kısıtlama üzerinde yoğunlaştı. Zaten Geçtiğimiz günlerde sunumu yapılan Orta vadeli programda da kredi kartı detayı dikkat çekmişti. Peki kredi kartı düzenlemesi nasıl olacak? Kredi kartları için hangi kısıtlamalar gelecek?

Tiryakilere kötü haber: Bir sigara grubuna daha zam geldi! Tiryakilere kötü haber: Bir sigara grubuna daha zam geldi! Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI LİMİTLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK 

Bankacılık sektörü kredi kartı düzenlemesinin 4 aşamadan oluşacağını iddia ediyor. Bunlardan ilki ise limitlerin belirlenmesinde yapılan değişiklikler olacak. Düzenleme ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yeni birimler oluşturulacak. Böylece Türkiye bankalar birliği risk merkezine anlık veri akışı sağlanacak. Buna ek olarak SGK kayıtlarındaki güncel gelire göre kredi kartı limiti tahsis edilecek. Bankalar, 1 yıldan fazla kullanılmayan için kredi kartları için Aylık net gelirin iki katı kadar limit verebilirken daha uzun süreden beri kullanılan kredi kartları için aylık net gelirin 4 katı kadar limit sunabilecek.Yani yeni düzenleme ile birlikte kredi kartı limitleri aşağı yönlü güncellenecek ve limitler düşürülecek.

Enerjide tam bağımsızlığa koşar adım! Bakan Bayraktar Gabar'daki rekor petrol üretimini açıkladı! Enerjide tam bağımsızlığa koşar adım! Bakan Bayraktar Gabar'daki rekor petrol... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI TAKSİT SAYISI SINIRLANDIRMA GETİRİLECEK 

Yeni düzenlemenin ikinci aşaması ise kredi kartı taksit sayısının sınırlandırılmasını içeriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şu anda sıkılaşma politikası kapsamında kredi kartlarını adeta hedefini aldı. Kredi kartlarında uygulanan taksit sayısının da yeni düzenleme ile değişeceği ve sınırlanacağı konuşuluyor. Özellikle vade farksız taksit kısıtlaması gelecek.Yeni düzenlemenin hayata geçmesi durumunda bankalar artık alışverişlerde 6 aylık ve 12 aylık taksit seçeneği sunamayacak. Maksimum taksit sayısının 3 ay olarak belirleneceği tahmin ediliyor.

IPhone 16'nın tanıtılmasının ardından fiyatlar güncellendi! Zamlar peş peşe geldi IPhone 16'nın tanıtılmasının ardından fiyatlar güncellendi! Zamlar peş peşe geldi Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEME TUTARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK 

Son olarak kredi kartı sahipleri için çok önemli bir değişiklik de kredi kartlarında asgari ödeme tutarının değişmesi olacak. Kredi kartı asgari ödeme tutarı pandemi sürecinde yüzde 20’ye çekilmişti. O günden bu yana da kredi kartı asgari ödeme tutarı sabit kaldı. Bu sınır 25.000 TL ve üstü limiti olan kredi kartları için yüzde 40 olarak belirlenirken ekonomi yönetimi bu durumun önüne geçmek ve kart borçlarının sağlıklı bir şekilde ödenmesini sağlamak amacıyla kredi kartı asgari ödeme tutarlarını da arttırmayı hedefliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading