Yandex Metrica

Sitede Ara

Mehmet Şimşek tarih verdi: Enflasyon 40'lı rakamlara inecek

Mehmet Şimşek tarih verdi: Enflasyon 40'lı rakamlara inecek

İstanbul'da düzenlenen Global Liderler Zirvesi'nde video mesajla katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun yüzde 40'lı rakamlara ineceğini belirtti. Bakan Şimşek, ayrıca yıl sonu için yüzde 41.5'i işaret etti.

Ekonomi

19.09.2024, 21:40

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da düzenlenen Global Liderler Zirvesi'nde video mesajla katılırken enflasyona ilişkin önemli mesajlar verdi.

Enflasyonun yüzde 40'lı rakamlara ineceğini belirtirken Bakan Şimşek, yıl sonu için yüzde 41.5'i işaret etti.

Çekmecenizde servet olabilir! Eski telefon açık artırmada 147 bin dolara satıldı Çekmecenizde servet olabilir! Eski telefon açık artırmada 147 bin dolara... Haberi Görüntüle

''BU SENEYİ YÜZDE 41,5 İLE BİTİRECEĞİZ''

''Bu seneyi yüzde 41.5 ile bitireceğimizi düşünüyorum.'' diyen Bakan Şimşek, ''Sürdürülebilir büyüme için yapısal dönüşümleri gerçekleştirmek kritik. OVP’nin en önemli önceliği enflasyon; bu seneyi yüzde 41.5 ile bitireceğimizi düşünüyoruz. Enflasyon hedeflerimizin gerçekçi olduğuna ve bunları tutturabileceğimize inanıyoruz. Bütçe açığı ve dezenflasyon için gelecek sene çok kritik. Türkiye’de dezenflasyon süreci ile refahı kalıcı olarak artırmak istiyoruz. Enflasyonla büyüme arasında kısa dönemde etkileşim var ama orta ve uzun vadede enflasyonun tek haneye inmesi Türkiye’nin büyümesini hızlandıracak.'' ifadelerini kullandı.

Balıkçı tezgahları dolup taşmıştı! Şimdi dümeni Rusya'ya kırdı Balıkçı tezgahları dolup taşmıştı! Şimdi dümeni Rusya'ya kırdı Haberi Görüntüle

''BU AY ENFLASYON YÜZDE 40'LI RAKAMLARA İNECEK''

Enflasyonu düşürmek için elleridnen geleni yacapklarının altını çizen Bakan Şimşek, ''Bu sene bütçe açığı geçen seneye göre daha düşük olacak. Buradaki gayemiz MB’nin enflasyonu düşürmesine yardımcı olmak. Swap hariç net rezervlerinizdeki artış oldukça dramatik, son bir yılda 78 milyar dolar artış oldu. Bu rezerv artışının nedeni güven. Biz bu ekonomik programı başaracağız; önümüzde iki yıllık süreç var. Krediler üzerinden aşırı ısınma söz konusuydu, şimdi orada bir durulma oluyor.'' ifadelerini kullandı.

Emekliye katmerli müjde: 9000 TL ödeme hesaplara yatacak! Emekliye katmerli müjde: 9000 TL ödeme hesaplara yatacak! Haberi Görüntüle

''BU AY ENFLASYON YÜZDE 40'LI RAKAMLARA İNECEK''

Enflasyon verilerine ilişkin konuşan Bakan Şimşek, ''Türkiye artık dış finansmana daha ucuza ve daha uzun vadeli erişebiliyor, amacımız da bu. Bu geçiş döneminde sıkıntılar olacak ama bunları normal görmek lazım. Bu ay enflasyon 40’lı rakamlara inecek. Önümüzdeki günlerde Yüce Meclisimizin desteği ile reformları hızlandıracağız.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading