Yandex Metrica

Sitede Ara

Mehmet Şimşek'ten AK Partili belediyelere tasarruf uyarısı: Bizi bağlamaz diye düşünmeyin

Mehmet Şimşek'ten AK Partili belediyelere tasarruf uyarısı: Bizi bağlamaz diye düşünmeyin

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kızılcahamam Kampında AK Partili Belediye Başkanları uyardı. Bakan Şimşek, "Personel gideriniz bütçe gelirinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz? İstihdam bürosu olmuşsunuz." dedi.

Ekonomi

03.07.2024, 09:48

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin ekonomisini güçlendirmek ve enflasyonu düşürmek için yoğun mesai harcarken kamudaki tasarrufa ilişkin çeşitli tedbirleri içeren çalışmalar kısa bir zaman önce hayata geçti.

Tedbirlerle birlikte 100 milyar lira tasarruf hedefleniyor. Tasarruf tedbirleriyle birlikte kamu kurumlarında giderler kalem kalem, tek tek hesaplanacak ve harcamalar en aza indirilmesi hedefleniyor. Bunun için özel bir ekip kuruldu.

Bu bağlamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında önceki gün yaptığı sunumda belediye başkanlarına önemli uyarılarda bulundu.

Otomobil fiyatlarında dev indirim! 200 bin TL birden düştü: Hyundai, Citroen, Renault Otomobil fiyatlarında dev indirim! 200 bin TL birden düştü: Hyundai,... Haberi Görüntüle

''BİZİ BAĞLAMAZ FELAN DİYE DÜŞÜNMEYİN''

EYT sebebiyle, deprem nedeniyle oluşan bütçe açıklarını kayıt dışılığı önleyerek kapatacaklarını ifade eden Şimşek “Bakın bu kamu tasarrufları bizi bağlamaz falan diye düşünmeyin. Bakanlığımız denetim yapacak ve ilgili harcama sorumlusu çok ciddi müeyyideler ile karşı karşıya kalabilecek.'' ifadelerini kullandı.

Pazartesi günü gözler Mehmet Şimşek'te olacak! Yeni vergi taslağı görücüye çıkıyor! Pazartesi günü gözler Mehmet Şimşek'te olacak! Yeni vergi taslağı görücüye... Haberi Görüntüle

''MALİ DURUMUNUZ İYİ GÖZÜKMÜYOR''

''Kamuda tasarruf tedbirleri belediyeleri yüzde 100 bağlamaktadır.'' diyen Bakan Şimşek, ''Sizin mali durumunuz iyi gözükmüyor. Kendi merkezi bütçemiz ile ilgili durumu anlattım. Ama gelgelelim sizin durumunuz merkezi hükümetten çok çok daha kötü.'' ifadelerini kullandı.

Petrol savaşları! Türkiye bölgeye gidiyor: Ankara Batı'nın sinsi planlarını yıkacak Petrol savaşları! Türkiye bölgeye gidiyor: Ankara Batı'nın sinsi planlarını yıkacak Haberi Görüntüle

"İSTİHDAM BÜROSUNA DÖNÜŞMÜŞSÜNÜZ"

Hiçbir belediyenin kanuna uymadığını belirten Bakan Şimşek, ''Belediyelerin yıllık personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz? İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz. Mevcut mali kurallara uyun. Borç ve personel konusunda uymamışsınız” şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading