Merkez Bankası Başkanı enflasyonla ilgili net konuştu: Düşürmekte kararlıyız!

Merkez Bankası Başkanı enflasyonla ilgili net konuştu: Düşürmekte kararlıyız!

TÜİK tarafından dün yapılan enflasyon açıklamasından sonra TCMB Başkanı Fatih Karahan'dan değerlendirme geldi. Karahan, kalıcı düşüşün şart olduğunu ancak enflasyonda henüz kat edecek mesafe olduğunu bu nedenle para politikasında sıkılığı koruyarak kayola devam edeceklerini ifade etti.   

Ekonomi

04.07.2024, 14:46

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından geçen hafta açıklanan Haziran ayı politika faizi kararı sonrası kritik Haziran ayı enflasyon beklentisi dün açıklandı. Merkez Bankası Başkanı Karahan’da bellli olan enflasyon verileriyle ilgili açıklamada bulundu. 

Dev otobüs firması iflas etti... Ekonomik krize dayanamadı! Seyahat etmek isteyenler o firmadan bilet alamayacak Dev otobüs firması iflas etti... Ekonomik krize dayanamadı! Seyahat etmek... Haberi Görüntüle

"KAT EDECEK MESAFEMİZ VAR"

Karahan Reuters'a yaptığı açıklamada "Sıkılığı koruyarak verilerin ve beklentilerin dezenflasyon politikamız doğrultusunda oluşmasını bekleyeceğiz. Henüz bu doğrultuda kat edecek mesafemiz olduğunu düşünüyoruz" dedi. Karahan enflasyonu düşürme konusunda son derece kararlı olduklarının altını çizerek  "Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş görmek istiyoruz" dedi.

Emeklilere 24 bin TL rekor promosyon! Yeni emekli olacaklarda yararlanabiliyor Emeklilere 24 bin TL rekor promosyon! Yeni emekli olacaklarda yararlanabiliyor Haberi Görüntüle

MB 3 AY POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTU

Geçen yıl gerçekleşen genel seçimlerin ardından Haziran ayından beri cumhurbaşkanı destekli sıkılaştırmanın sonucu, TCMB politika faizini sonuncusu Mart ayında olmak üzere 4,150 baz puan yükseltti. TCMB son üç ayda ise politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu.

Enflasyon Mayıs'ta ulaştığı yüzde 75.45 ile 2022 sonundan beri en yüksek seviyeye yükseldikten sonra Haziran ayında yıllık bazda düşüşe geçti. Dün açıklanan verilere göre, TÜFE yıllık yüzde 71.60'agerilerken, aylık fiyat artışı da Haziran'da yüzde 2'nin altına düştü.

Altın kanatlandı uçtu! İslam Memiş altında beklediği zirvenin tarihini açıkladı: İşte 26 Eylül Perşembe gram altın, çeyrek altın fiyatları... Altın kanatlandı uçtu! İslam Memiş altında beklediği zirvenin tarihini açıkladı:... Haberi Görüntüle

"DENGELENME FİYATLARA YANSIMAYA BAŞLADI"

Ekonomide alınan kararlar doğrultusunda talepte dengelenme belirtileri ortaya çıktığının altını çizen Karahan, bunun fiyatlara da yansımaya başladığını gördüklerini söyledi ancak tek bir veri üzerinden çıkarım yapmadıklarını vurguladı. 

Bakan Kacır, Togg için beklenen rakamı açıkladı! 16 ayda ne kadar araç üretildi? Bakan Kacır, Togg için beklenen rakamı açıkladı! 16 ayda ne... Haberi Görüntüle

"TEK BİR VERİ ÜZERİNDEN ÇIKARIM YAPMAK SAĞLIKLI OLMAZ"

"Oynaklığın yüksek seyrettiği bu dönemde tek bir veri üzerinden çıkarım yapmak sağlıklı olmaz" diyen Karahan "Merkez bankası kararlılığı ve ihtiyatı ile hareket ediyoruz" dedi. TCMB Haziran itibarıyla yıllık enflasyonda başlayan düşüş ile yıl sonunda enflasyonun yüzde 38 seviyesine inmesini bekliyor. Reuters anketinde piyasanın yıl sonunda enflasyon bekentisi ise yüzde 42 civarında.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading