Merkez Bankası dolar rezervi ne kadar? MB'de kaç milyar dolar rezerv var?

Merkez Bankası dolar rezervi ne kadar? MB'de kaç milyar dolar rezerv var?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda rezerv artışı devam ediyor. Son aylarda rekor üstüne rekor kıran MB rezervi  Haziran aynda açıklanan verilere göre 143 milyar 648 milyon dolardan 146 milyar dolara yükseldi.

Ekonomi

13.06.2024, 14:57

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda rezerv artışları devam ediyor. Dolar kurunda uzun süredir sakin bir hava söz konusu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası piyasadan aldığı dolarlarla rezervelerini rerkor seviyeye ulaştırdı. Bir yandan parasal sıkılaşma ve enflasyonla mücadele adımları atan MB rezervlerini de artırmaya devam ediyor. 

Borsa İstanbul'da düşüş hızlandı! İşte en çok değer kaybeden 5 hisse Borsa İstanbul'da düşüş hızlandı! İşte en çok değer kaybeden 5... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI DOLAR REZERVİ NE KADAR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 13 Haziran'da haftalık rezerv oranlarını kamuoyu ile paylaştı. Merkez Bankası'nın toplam rezervleri 143 milyar 648 milyon dolardan 146 milyar dolara yükseldi.

ABD Türk tarımını böyle bitirdi: Gizliliği kaldırılmış CIA belgelerinde şok ifadeler ABD Türk tarımını böyle bitirdi: Gizliliği kaldırılmış CIA belgelerinde şok... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ REKOR KIRDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezervleri rekor kırmaya devam ediyor. Merkez'in rezervleri en son 22 Aralık 2023 tarihinde 145 milyar 452 milyon dolarla rekor kırmıştı. Son açıklanan verilere göre ise MB'nin rezervi 146 milyar dolara çıktı.

Altın rekora doymuyor! Gram altın ve çeyrek altından hızlı yükseliş: 23 Eylül 2024 altın fiyatları Altın rekora doymuyor! Gram altın ve çeyrek altından hızlı yükseliş:... Haberi Görüntüle

ŞİMŞEK: PİYASADAN DÖVİZ ALMASAK 20'Lİ RAKAMLARA DÜŞERDİ

Hazine ve maliye Bakanı Mehmet Şimşek döviz kurlarına dair yaptığı değerlendirmede “Piyasadan döviz almasak lira 30’un altına, 20’li rakamlara düşerdi. Merkez Bankamız gelen dövizi satın almasaydı lira nominal olarak değer kazanacaktı. Biz rezerv biriktirdik çünkü rezerv pozisyonumuzu güçlendirmemiz lazım” dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading