Merkez Bankası'ndan TL'yi destekleyecek adım: Kur korumalı mevduattan çıkışlar hız kazanacak

Merkez Bankası'ndan TL'yi destekleyecek adım: Kur korumalı mevduattan çıkışlar hız kazanacak

Türk lirası mevduatlarına Merkez Bankası desteği geldi! TCMB, kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası (TL) mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam etti. MB KKM faiz oranını yüzde 40'dan 35'e indirdi.

Ekonomi

17.07.2024, 18:33

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankalara gönderdiği uygulama talimatıyla KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınır, politika faiz oranını yüzde 80'den yüzde 70'e düşürdü. Vade sonunda MB tarafından ödenecek kur farkı tutarı politika faizi esas alınarak hesaplanmaya devam edilecek.

Emekliye '1 maaş ikramiye' dedi! TÜED'den 29 Ekim için çılgın istek Emekliye '1 maaş ikramiye' dedi! TÜED'den 29 Ekim için çılgın... Haberi Görüntüle

FAİZ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan yeni açılacak ve yenilenecek hesaplar için "ek getiri" adı altında herhangi bir ödeme yapılamayacağı ifade edildi. Bu kapsamda KKM hesaplarında azalmanın hızlanması ve TL mevduatın payının artması bekleniyor.

Söz konusu değişiklikler 22 Temmuz 2024'ten itibaren geçerli olacak. Daha önce KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, yüzde 50 olan politika faizinin yüzde 80'i seviyesinde bulunan yüzde 40'a karşılık geliyordu. Yüzde 40 seviyesi, yeni uygulama talimatıyla yüzde 35'e indirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading