Yandex Metrica

Sitede Ara

Merkez verileri açıkladı: FHGE eylülde yükseldi

Merkez verileri açıkladı: FHGE eylülde yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre, Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE) eylülde 1 puan artışla 157,8 seviyesine yükseldi. Gelecek dönemde hizmetlere olan talep beklentisi endeksin yükselmesinde etkili oldu.

Ekonomi

23.09.2024, 15:32

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Eylül 2024'e ilişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni (FHGE) yayımladı. Açıklanan verilere göre, Finansal Hizmetler Güven Endeksi eylülde, geçen aya göre 1 puan artarak 157,8 seviyesine yükseldi.

Endeks, finansal sektörde faaliyet gösteren 148 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılarak elde edildiği bir anket çalışmasına dayanıyor.

Altın fiyatı tırmandı! İşte KMKTP'de standart altının kilogram fiyatı... Altın fiyatı tırmandı! İşte KMKTP'de standart altının kilogram fiyatı... Haberi Görüntüle

TALEP BEKLENTİSİ ENDEKSİ YUKARI TAŞIDI

FHGE'nin bileşenlerine ait anket sorularına bakıldığında, son 3 aydaki iş durumu ve hizmetlere olan talep endeksi düşüş yönünde etkilerken, gelecek 3 aya ilişkin hizmet talebi beklentisi endeksi yukarı taşıdı. Son 3 ayda iş durumu ve hizmetlere olan talep artışına dair değerlendirmeler bir önceki aya kıyasla zayıflarken, gelecek dönemde hizmet talebine yönelik olumlu beklentiler güçlendi.

Türkiye'de dört isim listede! Time dergisi dünyanın en iyi şirketlerini belirledi! Türkiye'de dört isim listede! Time dergisi dünyanın en iyi şirketlerini... Haberi Görüntüle

İSTİHDAMDA GÜÇLÜ SEYİR DEVAM ETTİ

İstihdama ilişkin yapılan değerlendirmelerde, son 3 ayda istihdamda artış olduğunu belirtenlerin sayısında bir artış olduğu gözlenirken, gelecek ayda istihdam artışı bekleyenlerin oranı ise bir miktar geriledi.

Gözler açıklanacak rakamlara çevrilmişti! Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini belli oldu! Gözler açıklanacak rakamlara çevrilmişti! Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve... Haberi Görüntüle

ALT SEKTÖRLERDE DE GÜVEN ARTIŞI YAŞANDI

2024 yılı eylül ayında, NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre "Finans ve Sigorta Faaliyetleri" sektörü altında güven endeksleri alt sektörler itibarıyla incelendiğinde, tüm sektörlerde bir artış olduğu görüldü. "64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)" 1,0 puan, "65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)" 0,5 puan, "66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler" ise 3,0 puan artış gösterdi.

Finansal hizmetler sektöründe, özellikle gelecek döneme dair talep artışı beklentisinin güçlü olması, sektörün genel görünümüne pozitif bir katkı sağladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading