Yandex Metrica

Sitede Ara

Milyonlar nefesini tuttu! Yarından sonra hepsi değişecek: İşte memur ve emekli için beklenen zam oranı...

Milyonlar nefesini tuttu!  Yarından sonra hepsi değişecek: İşte memur ve emekli için beklenen zam oranı...

Milyonlarca memur ve emekliye yapılacak zam, haziran enflasyonunun belli olmasıyla birlikte kesinleşmiş olacak.  Yarın enflasyon verileri TÜİK tarafından açıklanacak. Memur ve emeklinin yılın ikinci yarısında alacağı zam oranı açıklanacak. İşte memur ve emekli için beklenen zam oranı...

Ekonomi

02.07.2024, 09:53

Haziran ayı enflasyon oranı yarın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulacak. Böylece yılın ikinci yarısındaki memur zammı netlik kazanmış olacak. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da netleşecek. Memur göstergelerine göre belirlenen çok sayıda kalemde yapılacak artış da netleşecek.

16 milyondan fazla SSK ve Bağ-Kur emeklisinin dört gözle beklediği 6 aylık Temmuz ayı enflasyon oranının açıklanması bekleniyor. Memur maaşlarının temmuz ayında artmasıyla birlikte 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı ve engelli maaşı da artacak. Şehit dul yetim aylıkları da bu kapsamda yeniden değişecek. 

Emeklileri sevindirecek değişiklik! Temmuz ayı zam oranları sil baştan değişti! SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranı ne olacak? Emeklileri sevindirecek değişiklik! Temmuz ayı zam oranları sil baştan değişti!... Haberi Görüntüle

TEMMUZ 2024 MAAŞLARINDA ZAM TAHMİNLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 aylık enfaslyon açıklaması beklenirken gözler TÜİK verilerinde olacak. Temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranının açıklanmasına aylar kala emekli ve memur vatandaşlar için enflasyon farkı tahminleri hesaplanmaya başlandı. 

Memur ve memur emeklisine toplu sözleşme zammı kapsamında yüzde 10'luk bir artış yapılması planlanırken, 6 aylık enflasyon farkının da maaşlara eklenmesi bekleniyor. 2024 yılı Temmuz zammı sonrasında ise zam oranının yüzde 20'yi bulması bekleniyor. TÜİK verilerinden gelecek olan açıklama sonrasında ise en düşük ve en yüksek memur maaşları ve memur emeklisi maaşları da belli olacak. 

2024 Emekli Yılı ilan edilmesinin ardından emekliye verilen müjdelerin yanı sıra, Temmuz ayı enflasyon zammının da yüzde 40'a kadar yükselmesi bekleniyor. Ancak 2024 yılı 6 aylık enflasyon farkı net rakamları 3 Temmuz'da belli olması bekleniyor. 

Merkez Bankası Başkanı enflasyonla ilgili net konuştu: Düşürmekte kararlıyız! Merkez Bankası Başkanı enflasyonla ilgili net konuştu: Düşürmekte kararlıyız! Haberi Görüntüle

MEMURLARA REFAH PAYI ORANI 

SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlar için Temmuz ayında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası enflasyon tahminleri açıklanması beklenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin 6 aylık enflasyon zammının ise yüzde 25 oranında olması bekleniyor. Uzmanlar tarafından verilen tahminlere göre ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın refah payı oranını yüzde 5 ila 10 oranında açıklması bekleniyor. 

Temmuzda emeklinin hesabına kaç TL yatacak? Tek tek hesaplandı! İşte yeni zamlı emekli maaşları Temmuzda emeklinin hesabına kaç TL yatacak? Tek tek hesaplandı! İşte... Haberi Görüntüle

KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI ARTACAK

Çalışanlar için en önemli güvencelerden biri olan kıdem tazminatı da memur zammından etkilenen kalemlerden. Kıdem tazminatı, kişinin her yıl için çalıştığı süredeki 30 günlük brüt ücreti tutarında veriliyor. Tavan tutarın belirlenmesinde de memur zammı etkili olacak.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading