Milyonlarca asgari ücretliye müjde! SGK uzmanı rakam verdi: Yüzde 50'ye yakın bir zam...

Yılbaşına doğru sayılı günler kala milyonlarca çalışan asgari ücret zammını merak etmeye başladı. Enflasyon rakamlarının belirginleşmeye başlamasıyla tahminlerde bulunan SGK Uzmanı Emin Yılmaz, asgari ücretin ikiye katlanabileceğini söyledi.

Ekonomi

07.10.2024, 18:32

Temmuz ayında ara zam almayan asgari ücretli gözünü şimdiden 2025 yılı için enflasyon rakamlarına çeviriyor. Yıl sonuna doğru gidilirken her ay enflasyon rakamları açıklanırken asgari ücretlinin zammındaki tahminlerde buna göre değişkenlik gösteriyor.

Aralık ayında gerçekleştirilecek olan Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nunda ise toplamda 15 kişilik komisyon üzerinden 5'i işçi sendikası, 5'i işveren sendikası 5 kişi de Çalışma Bakanlığı liderliğinde bir araya gelerek yeni asgari ücreti belirliyor. Komisyonun toplanmasının öncesinde ise eldeki veriler ile uzmanlar tahminleri yakından takip ediliyor.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz ise asgari ücrete 2025 yılında gelebilecek olan zammı ele alarak milyonlarca çalışanın yüreğine az da olsa su serpti. Yılmaz, 2025-2027 yıllarını kapsayan OVP'de fiyat istikrarı kıstasını ele alarak enflasyon oranının tek haneye indirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

2025 asgari ücret

İkinci el araba alıp satacaklar aman dikkat! Güvenli Ödeme Sistemi nedir, hangi bankalar dahil? İkinci el araba alıp satacaklar aman dikkat! Güvenli Ödeme Sistemi... Haberi Görüntüle

YÜZDE 50'YE YAKIN BİR ZAM

Hükümetin dar gelirliyi ve emekliyi enflasyonun altında bırakmayacağını söyleyen Yılmaz, OVP'de revize edilen yüzde 41.5 enflasyon oranının altında asgari ücretliye bir zam gelmeyeceğinden bahsetti.  Asgari ücretin 2025 yılında bir kere mi yoksa iki kere mi belirleneceği konusunun öneminden bahseden Yılmaz, OVP'de yıl sonu enflasyonunun yüzde 17.5 olarak hedeflendiğini belirtti.

Yılmaz, son veriler ışığında 2025 yılında asgari ücrete yüzde 45 ila 50 oranında bir zam geleceğini bununda rakamsal değerinin 24 bin ila 25 bin TL arasında değişebileceğini sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading