Yandex Metrica

Milyonların gözü temmuz ayında! Kıdem tazminatı için son karar verildi! Emekli vatandaşların beklediği haber geldi!

Milyonların gözü temmuz ayında! Kıdem tazminatı için son karar verildi! Emekli vatandaşların beklediği haber geldi!

16 milyondan fazla emekli vatandaş Temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranının açıklamasını bekliyor. Memur ve emeklilerin temmu ayında yapılması planlanan zama ilişkin merak edilenler giderek artarken kıdem tazminatına ilişkin isee tavan fiyatın değişip değişmeyeceği ile ilgili sorular gündeme taşındı.

Ekonomi

26.06.2024, 16:13

Türkiye'de memur ve emekliye 6 aylık enflasyon oranı kapsamında Temmuz ayında yeni bir zam yapılması bekleniyor. TÜİK tarafından 3 Temmuz günü açıklanması beklenen enflasyon oranları sonrasında zam oranları da netlik kazanacak. Refah payı oranının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. 

Gram altın birkaç ay sonra 3 bin 500 TL'yi geçer mi? Uzmanlar o tarihi işaret ediyor Gram altın birkaç ay sonra 3 bin 500 TL'yi geçer... Haberi Görüntüle

EMEKLİNİN GÖZÜ KULAĞI 3 TEMMUZ'DA

Memur zammı ile birlikte emekli vatandaşların da kıdem tazminatı hakkı kazanan vatandaşların alacağı ücrette artış yaşanacağı öğrenildi. 3 Temmuz saat 10.00'da açıklaması planlanan enflasyon verileri nin açıklanacağı tarih yaklaşıyor. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcı Anketi'ne göre Haziran ayında enflasyon oranının yüzde 2.25 olması beklenirken SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına bağlı olan vatandaşlara yapılacak zam oranı da uzmanlar tarafında netlik kazanıyor. 

Temmuz ayı 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25.81'e yükselmesi beklenirken, enfşasyon farkının ise yüzde 6,40 olması bekleniyor. 

Emeklinin sabrı kalmadı! Gözler 3 Temmuz'a çevrildi! Emekli vatandaşlara özel 4 yeni zam formülü masada! Emeklinin sabrı kalmadı! Gözler 3 Temmuz'a çevrildi! Emekli vatandaşlara özel... Haberi Görüntüle

KIDEM TAZMİNATI TAVAN ORANINDA DEĞİŞİKLİK

Ocak ve Haziran ayında emekli vatandaşlar işçin kıdem tazmiatı tavan oranı 35 bin 58 lira olarak uygulanması beklenirken, enflasyon oranının açıklanmasının ardından ise bu oranın 42 bin 193 TL'ye yükseltilmesi bekleniyor. 

Kıdem tazminatı hesaplanırken ise işçinin işten ayrıldığı tarihteki en son brüt ücreti esas alınıyor. İşçinin ise iş yerinde geçirdiği her yıl için bir aylık brüt ücret tutarı ödeniyor. Ödemelerden ise yalnızca damga vergisi kesiliyor. 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading