Yandex Metrica

Mısır'la gaz diplomasisi! Türkiye enerjide merkez ülke olacak

Mısır'la gaz diplomasisi! Türkiye enerjide merkez ülke olacak

Enerji Bakanı Alparaslan Bayraktar'ın ABD temasları kapsamında yeni bir uzun dönemli LNG anlaşması imzalanacak. Bakan Bayraktar'ın ABD'de Mısırlı mevkidaşı ile bir araya gelmesi bekleniyor. Bayraktar'ın Mısır'ın doğal gaz tedariğini Türk yüzer LNG depolama ve gazlaştırma gemileriyle yapmayı istediği belirtildi.

Ekonomi

16.09.2024, 11:04

Yoğun diplomasi trafiğine devam eden Enerji Bakanı Alparaslan Bayraktar'ın ABD'de Houston’daki ‘Gastech 2024 Fuarı ve Konferansı’na katılacak. Bakan Bayraktar, 17-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte açılış töreninde yer alacak. Bayraktar'ın daha sonrasında bakanlar panelinde bir konuşma yapması bekleniyor.

Bakanlıktan edinilen bigliye göre; ‘Jeopolitik Belirsizlik Zamanlarında Enerji Güvenliği ve Çeşitliliği’ başlıklı panelde Bayraktar ile birlikte ABD Enerji Kaynaklarından Sorumlu Bakan Yardımcısı Geoffrey Pyatt, Hindistan Petrol ve Doğal Gaz Bakanı Shri Hardeep SIngh Puri, Mısır Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Karim Badawi ile Nijerya Devlet Bakanı Ekperikpe Ekpo da yer alacak. Bayraktar, panelde Türkiye’nin enerji politikalarını ve enerjide merkez ülke olma hedefini anlatacak.

Ve beklenen rapor çıktı: Türkiye'nin dış ticaret açığı azalıyor! Cari denge Temmuz'la beraber üst üste iki ay fazla verdi Ve beklenen rapor çıktı: Türkiye'nin dış ticaret açığı azalıyor! Cari... Haberi Görüntüle

BAKAN BAYRAKTAR'DAN İKİLİ GÖRÜŞMELER

Bakan Bayraktar, söz konusu etkinlikte ABD, Mısır, Hindistan, Nijerya ve Libya gibi enerji alanında söz sahibi ülkelerin bakanlarıyla ikili görüşmeler yapacak. Türk heyeti, Mısır denizlerindeki doğal gaza yönelik ilgi gösterirken Mısır, kendi doğal gaz tedarikini Türk FSRU (yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi) gemileriyle yapma talebini öne çıkarıyor.

Tazminat hesabında büyük değişiklik! Asgari ücretliye nasıl yansıyacak, kim ne kadar alacak? Tazminat hesabında büyük değişiklik! Asgari ücretliye nasıl yansıyacak, kim ne... Haberi Görüntüle

LNG'DE YENİ ANLAŞMA İMZALANACAK

Bayraktar’ın katılacağı Gastech, bir diğer önemli organizasyona da ev sahipliği yapacak. BOTAŞ ile küresel bir enerji şirketi arasında doğal gaz anlaşması imza altına alınacak. Anlaşma, daha önce Ankara’da Shell ile imzalanana benzer bir şekilde uzun dönemli LNG anlaşması olacak.

Hatırlanacağı üzere 2 Eylül tarihinde BOTAŞ ile Shell arasında bir anlaşma imzalanmıştı. 2027 yılından itibaren 10 yılı kapsayan dönem için yıllık yaklaşık 4 milyar metreküplük toplam 40 adet LNG kargosu teslimatı konusunda mutabık kalınmıştı. Yine Mayıs ayında Bayraktar’ın ABD ziyareti kapsamında BOTAŞ 2 ayrı şirket ile 10 yıl süreyle LNG alımı konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading