Mobil fotoğrafçılar dikkat! iPhone 16 Pro'da telefoto kamera bulunacak: 5x optik yakınlaştırma eşsiz deneyim sunacak

Mobil fotoğrafçılar dikkat! iPhone 16 Pro'da telefoto kamera bulunacak: 5x optik yakınlaştırma eşsiz deneyim sunacak

DigiTimes'ın yakın tarihli bir raporuna göre iPhone 16 Pro'nun, şu ana kadar iPhone 15 Pro Max'e özel olan bir özellik olan 5x optik yakınlaştırmalı telefoto lensi içermesi bekleniyor.

Ekonomi

07.07.2024, 18:47

Tayvanlı şirketlerin Largan Precision ve Genius Electronic Optical'ın yeni iPhone 16 Pro kamera bileşenlerinin ana tedarikçileri olduğu söyleniyor. Halihazırda iPhone 15 Pro Max periskop lenslerinin tedarikçisi olan Largan, Apple'ın onayını alması halinde lenslerin bulunabilirliğini artırmak için GSEO ile birlikte çalışabilir. GSEO doğrulama sürecinde olup üretimin Temmuz ortasında başlaması bekleniyor.

Söylentilerin doğrulanması durumunda iPhone 16 Pro'nun potansiyel alıcıları, 5x optik yakınlaştırma ve 25x'e kadar dijital yakınlaştırma ile çekim yapabilecek. Ancak ilgili söylenti yeni değil çünkü 2024'ün başından itibaren The Elec'in Kore baskısı, Apple'ın iPhone 16'nın her iki Pro modeline de periskop lens eklemeyi planladığını bildirdi.

Emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Prim günleri fazla yatırılanlara müjde: Maaş oranları değişiyor Emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Prim günleri fazla yatırılanlara müjde: Maaş... Haberi Görüntüle

iPHONE BÜYÜYOR

Ekran kategorisi analisti Ross Young, değişikliğin daha büyük ekran boyutuyla mümkün olacağını ve bunun da daha küçük Pro modeline daha fazla bileşenin sığmasına olanak tanıyacağını söylüyor. Söylentiler, Apple'ın iPhone 16 Pro'nun ekran boyutunu 6,3 inç'e, Pro Max'in ise 6,9 ​​inç'e çıkarırken çerçeveleri de küçülteceğini öne sürüyor.

Ayrıca Apple'ın Pro modellerinin ana lensi için Sony'nin daha yeni 2 katmanlı sistemini kullanması bekleniyor. Yeni sensör, gelişmiş düşük ışık performansı ve daha iyi dinamik aralık vaat ediyor. Ayrıca tüm iPhone'ların en büyük sorunlarından biri olan fotoğraf kalitesini artırmak ve yansımaları azaltmak için özel bir kaplamaya da sahip olabilir. Şirket aynı zamanda ultra geniş lense 48 MP çözünürlüklü sensör eklemeyi planlıyor.

Merkez verileri açıkladı: FHGE eylülde yükseldi Merkez verileri açıkladı: FHGE eylülde yükseldi Haberi Görüntüle

EYLÜL AYINDA TANITACAK

Standart iPhone 16 modelleri için ultra geniş lensin geniş açıyla birlikte dikey bir düzenlemeye sahip olacağı yönünde söylentiler ortaya çıkıyor. Yeni tasarımlar ayrıca Apple'ın ana kamera sistemi için iPhone X tasarımını anımsatan daha ince bir çıkıntı hedeflediğini gösteriyor.

Geçmiş yıllara bakıldığında yeni iPhone'ların tanıtımının eylül ayının ikinci haftasında yapılması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading