Yandex Metrica

Sitede Ara

Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltti: Bakan Şimşek'ten açıklama

Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltti: Bakan Şimşek'ten açıklama

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu iki kademe birden yükseltti. Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Moody's kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı, uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody's görünümü pozitif korudu" dedi.

Ekonomi

20.07.2024, 10:38

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Böylece Moody's, Türkiye'nin kredini notunu iki kademe birden yükseltmiş oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından, Moody's'in Türkiye'nin ekonomisine yönelik değerlendirmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Aileler okul alışverişi için ne kadar bütçe ayırıyor? Aileler okul alışverişi için ne kadar bütçe ayırıyor? Haberi Görüntüle

''UYGULADIĞIMIZ PROGRAM SAYESİNDE''

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu ilk defa iki kademe artırdığına dikkati çeken Bakan Şimşek, "Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif olarak korudu." değerlendirmesinde bulundu.

Ripple, sabit kripto projesi için tarih verdi Ripple, sabit kripto projesi için tarih verdi Haberi Görüntüle

PROGRAMA DUYULAN GÜVEN

Ekonomideki dengelenmenin, azalan dış finansman ihtiyacının, artan uluslararası rezervler ve dezenflasyon sürecinin not artışında etkili olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, ülke görünümünün pozitif olarak korunmasının programa duyulan güveni yansıttığının ve potansiyel not artışlarına işaret etti.

Bakan Şimşek, açıklamasının sonunda "Ekonomimizin dayanıklılığını artıran kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımızı uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek'in paylaşımında yer alan grafiğe göre, Mayıs 2023'te Türkiye'nin kredi notunun B2 (durağan) mevcut notun ise B1 (pozitif) olduğu görülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading