Murat Ülker formülü verdi: İşte 80 yıllık başarının arkasında yatan azim

Murat Ülker formülü verdi: İşte 80 yıllık başarının arkasında yatan azim

Müstakil Fikirler Konferansı’nın bu ayki konuğu olan pladis yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, 80 yıla dayanan Yıldız Holding’in kurumsal birikimi hakkında Bursalı girişimcilere bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Ekonomi

30.05.2024, 19:39

MÜSİAD Bursa Şubesi'nde düzenlenen Müstakil Düşünceler Konferansına MÜSİAD Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Şenocak ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaparken, çok sayıda üye de katılım gösterdi.

'Sürdürülebilir Başarı ve Global Marka Yolculuğu' konusunda Türkiye'nin en büyük gıda üreticilerinden Yıldız Holding'in markaları ve yatırımları hakkında Murat Ülker tarafından yapılan sunum katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

MB kararı öncesi dikkat çeken mevduat faiz kararı: 1 milyon TL ne kadar kazandırır? MB kararı öncesi dikkat çeken mevduat faiz kararı: 1 milyon... Haberi Görüntüle

“BAŞARININ ANA UNSURU MUTLU ÇALIŞANLAR”

MÜSİAD Bursa üyeleri ile paylaştığı konuşmasında, Yıldız Holding bünyesinde çalışan sayısının 80 bin olduğunu belirten Murat Ülker, 80 bin kişinin ise 98 farklı ülke pasaportu taşıdığını vurguladı. Böylesi çok kültürü birlikte barındıran bir kurumun yönetimi kapsamında da sıkıntılar oluşabileceğine işaret eden Ülker, örnek olarak Cidde'de bulunan fabrikalarında personelin anlaşabilmesi için İngilizce, Arapça, Urduca ve Filipince olmak üzere 4 dil kullanıldığını söyledi. 

Başarılı şirketlerin ana unsurunun mutlu çalışanlar olduğunu vurgulayan Ülker, "Farklı kültürlere mensup çalışanlarımız ile başarılı bir çalışma süreci geçirebilmek için ortak paydada buluşmamızın gerekli olduğunu biliyorduk. Bu nedenle kurum olarak ortaya çıkabilecek sorunları her zaman 'Mutlu et, mutlu ol' mottomuz ile çözüme kavuşturduk" açıklamasını yaptı.

Rekor fiyatlarla satışa sunuldu! İşte Huawei Watch GT 5 serisinin fiyatları... Rekor fiyatlarla satışa sunuldu! İşte Huawei Watch GT 5 serisinin... Haberi Görüntüle

TARİHİN AKIŞINDA MEŞHUR HATTATLAR

Öte yandan Yıldız Holding İslam Eserleri Koleksiyonu’nda yer alan nadide hüsn-i hat eserlerinin bir araya getirildiği “Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar” sergisi, 29 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında Bursa Birlik Vakfı Akif Emre Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. 

Yıldız Holding’in sanat koleksiyonundaki eserleri geniş kitlelerle buluşturma hedefiyle Türkiye’nin farklı illerinde düzenlediği sergilere bir yenisi eklendi. Daha önce Konuşan Yazılar sergisiyle Bursa, Ankara, Konya ve Edirne’de yoğun ilgi gören sergiler düzenleyen Yıldız Holding bu kez, Geleneksel İslam Sanatı’nın en güzel örneklerinin bir araya getirildiği “Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar” sergisini Bursalı sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Her biri birbirinden kıymetli hattatların imzasını taşıyan hüsn-i hat eserlerinin yer aldığı sergi 29 Mayıs’ta Bursa Birlik Vakfı Akif Emre Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. 

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Taşkın’ın açılışında yer aldığı sergi; Adalet Eski Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, Bursa İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Yıldırım İlçe Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Kültür Varlıklarını Koruma Müdürü Erdal Çetindağ, Vakıflar Bölge Müdürü Dr. Haluk Yıldız, Eski AK Parti Milletvekili İsmail Sağlam, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Yaşar Karayel ve Birlik Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katılımlarıyla ziyarete açıldı. 

Sergide Hâfız Osman (ö. 1698), Sultan III. Ahmed (ö. 1736), Mahmud Celâleddin Efendi (ö. 1829), Sultan II. Mahmud (1839), Kazasker Mustafa İzzet Efendi (ö. 1876), Sâmi Efendi (ö. 1912), Hâmid Aytaç (ö. 1982) gibi üstatlar ile Hasan Çelebi (d. 1937), Ali Toy (d. 1960), Mehmed Özçay (d. 1961), Ferhat Kurlu (d. 1976) gibi günümüzün önemli hattatların eserleri yer alıyor. 

Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar Sergisi, 14 Haziran’a kadar haftanın her günü 09.00-17.00 saatlerinde ücretsiz ziyaret edilebilecek. 

Türkiye'nin CDS puanı kaç oldu? CDS puanı düşerse ne olur? Borsa, dolar yükselir mi düşer mi? Türkiye'nin CDS puanı kaç oldu? CDS puanı düşerse ne olur?... Haberi Görüntüle

"SERGİ BURSA'DA BÜYÜK İLGİ GÖRECEK"

Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşuna ev sahipliği yapan Bursa’nın, hat sanatında oldukça önemli bir yeri olduğunu ifade eden Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Global Hukuk İşleri ve Kamu İlişkileri Başkanı İbrahim Taşkın, “Yıldız Holding koleksiyonunda yer alan sanat eserlerini geniş kitlelerle buluşturmayı çok önemsiyoruz. Bu vesileyle geçtiğimiz yıl İstanbul’daki Çamlıca kampüsümüzde vatandaşlarımızın ziyaretine açtığımız Konuşan Yazılar Sergisi’ni Bursa’da Birlik Vakfı’nın genel merkezinde Bursalıların beğenisine sunmuştuk. Bu yıl da “Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar” sergisini Bursalı sanatseverler ile buluşturacak olmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Sergimizde, meşhur hattatların kaleminden çıkan 41 nadide hüsn-i hat eseri bizleri hat sanatında âdeta görsel bir yolculuğa çıkarıyor, manâları ile de tefekkür etmemize vesile oluyor. Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar sergisinin Bursa’da büyük ilgi göreceğine inanıyoruz, tüm Bursalı sanatseverleri sergimize davet ediyoruz.” dedi. 

Ayrıca pladis Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Yıldırım Belediyesi'nin Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi'ni ziyaret etti.

 

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading