Mustafa Destici, savunma için vergi kesilmesine tepki gösterenlere seslendi: Onlar vermesin, biz veririz

Mustafa Destici, savunma için vergi kesilmesine tepki gösterenlere seslendi: Onlar vermesin, biz veririz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kredi kartlarından alınması planlanan 750 TL'lik Savunma Sanayii vergisine karşı çıkanları eleştirerek, "Vermeyenler Suriye, Irak, Filistin gibi olur" dedi. Destici, vergiye destek vermeyenlere karşı sert açıklamalarda bulundu.

Ekonomi

13.10.2024, 18:40

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Savunma Sanayii'ne destek amacıyla kredi kartı sahiplerinden alınması planlanan 750 TL'lik vergiye yönelik açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran yasa teklifi, savunma sanayii fonunun gelirlerini artırmak amacıyla Meclis'e sunulmuştu. Özellikle limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 TL ücret alınması önerisi, eleştirilere sebep olmuştu. Destici, bu eleştiriler karşısında tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

Türkiye'nin petrol ithalatında artış! İlk tercih Rusya oldu Türkiye'nin petrol ithalatında artış! İlk tercih Rusya oldu Haberi Görüntüle

"SAVUNMAYA DESTEK VERMEZSEN SONUN ORTADOĞU GİBİ OLUR"

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında vergiye karşı çıkanları hedef alarak, "100 bin liranın üzerinde kredi kartı limiti olan vatandaşlarımız, 750 lira ile savunma sanayisine destek verecek. Vermezsen, sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, polisimiz kanını, güvenlik korucusu ailesini veriyor; sen 750 lira vermekle zorlanıyorsan, burada bir sorun var demektir." ifadelerini kullandı. Bu sözlerle, savunma sanayiinin ülke güvenliği açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Destici, eleştirilerin yersiz olduğunu dile getirdi.

Kripto para yatırımcıları dikkatli olun! Bitcoin fiyatlarında ani değişim olabilir Kripto para yatırımcıları dikkatli olun! Bitcoin fiyatlarında ani değişim olabilir Haberi Görüntüle

"VERGİYE KARŞI ÇIKANLAR TÜRKİYE'NİN DEĞİL, DÜŞMANLARIN YANINDA"

Muhalefet kanadından gelen eleştirilerle ilgili sert açıklamalar yapan Destici, "Bu düzenlemeye karşı çıkanlar her zaman Batı’yı, Yunanistan’ı savunanlar olmuştur. Atatürkçülük adı altında devlete ve millete düşmanlık yapanların bu ülkeyi savunduğunu hiç görmedim. Onlar, Türkiye’nin değil, düşmanlarının yanındadır." diye konuştu. Destici, Türkiye’nin savunma sanayii yatırımlarının gelecekteki güvenliği ve bağımsızlığı için kritik olduğunu vurguladı.

Kripto ve borsa piyasası alev alacak: Bakan Şimşek müjdeyi verdi: Yatırımcı derin bir oh çekti Kripto ve borsa piyasası alev alacak: Bakan Şimşek müjdeyi verdi:... Haberi Görüntüle

"VERMEYENLERİN PARASINA İHTİYACIMIZ YOK"

Destici, savunma sanayiine yönelik desteği artırmak için her vatandaşın üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, "Benim tavsiyem şu; onun vermediği 750 lirayı da biz veririz, bu millet verir. Bu milletin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasına da ihtiyacı yoktur. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, 'demlenmeye' devam etsin." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading