Yandex Metrica

Sitede Ara

O bölgeden uranyum fışkırıyor: Milyarlarca euro değerinde! Ekonomi şahlanacak fakat...

O bölgeden uranyum fışkırıyor: Milyarlarca euro değerinde! Ekonomi şahlanacak fakat...

Ülkesinden Fransız sömürgecileri kovan Nijer, dünya uranyum ihtiyacının yüzde 5'ini karşılayacak rezerve sahip. Devasa uranyum yataklarına sahip olan Nijer yönetimi, madencilik faaliyetlerinde yaşanan zorluklardan dolayı kötü günler geçiriyor.

Ekonomi

26.07.2024, 17:00

Uzun yıllardır dünya uranyum rezervinin çoğunu karşılayan Nijer, 2023 yılında beklediği satışı sağlayamadı. Nijer'in madencilik faaliyetlerinde yaşadığı zorluklar nedeniyle 133 milyon euro zararla kapattı.

Doğal uranyum fiyatlarını ve uranyum dönüştürme/zenginleştirme sektörünü yukarı çeken nükleer enerjiye yönelik elverişli ortamın yarattığı ivmeye rağmen, grup 2023'ün ilk çeyreğindeki 117 milyon euroluk net kârın ardından 133 milyon euro zarar kaydetti.

Milli emlak gemileri yaktı! 25 bin TL'ye kelepir arsa fırsatı: Başvurun tapunuzu kapın Milli emlak gemileri yaktı! 25 bin TL'ye kelepir arsa fırsatı:... Haberi Görüntüle

URANYUM VAR AMA...

Yaşanan bu değer kaybı, Haziran ayında Nijer makamları tarafından alınan Imouraren uranyum yatağının işletme ruhsatının yanı sıra ciddi zorluklar yaşayan ve Orano'nun 1971'den beri kuzey Nijer'de işlettiği tek maden olan Somaïr iştirakinin varlıklarının 105 milyon Avro'ya elden çıkarılmasıyla ilgili olduğu düşünülüyor. 

Nijer yönetiminin değişmesinin ardından, Orano'nun Nijer'in Arlit bölgesindeki tek işletme madeni olan Somaïr, lojistik zorluklar nedeniyle şu anda uranyum konsantresi üretimini ihraç edemiyor.

Milli Emlak'tan kaçırılmayacak fırsat! 8.000 TL'ye arsa ve tarla satışı başladı! O şehirlerde... Milli Emlak'tan kaçırılmayacak fırsat! 8.000 TL'ye arsa ve tarla satışı... Haberi Görüntüle

2024 HEDEFLERİ KORUNDU

Nijer'deki sorunlarına rağmen grup, yılsonu için yaklaşık 4,8 milyar Avroluk istikrarlı satışlar ve %22 ile %24 arasında bir FAVÖK marjı beklentisini teyit etti. Grubun sipariş defteri 30 Haziran itibariyle 31 milyar Avro olup, 6 yıllık satışları temsil etmektedir.

CFO, “Yarının nükleer enerjisini inşa etmeye tamamen bağlı kalacağız ve nükleer tıp ve pil geri dönüşümü alanlarındaki faaliyetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Emekliye katmerli müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek ödeme talimatı geldi: 10 bin TL hesaplara yatacak Emekliye katmerli müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek ödeme talimatı geldi: 10... Haberi Görüntüle

URANYUM NEDİR, NERELERDE KULLANILIR?

Uranyumun kullanım alanları oldukça zengin ve etkileyicidir.

Kullanım alanları ise;

-Nükleer enerji santral yakıtı olarak,

- Uranil asetat analitik uygulamalarında,

- Zırh kaplama, gemi ve uçak yapımında,

- Seramiğe renk vermek amacıyla,

- Üretim reaktörlerinde, plütonyum hidrojen bombası yapımında,

- Nükleer patlayıcı yapımında kullanılabiliyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading