Yandex Metrica

O ilimizde milyarlarca tonluk rezerv var! Tomar tomar para veriyorduk: Artık kendimiz çıkaracağız

O ilimizde milyarlarca tonluk rezerv var! Tomar tomar para veriyorduk: Artık kendimiz çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enerjide tam bağımsızlık vizyonu Türkiye'yi milyarlarca lira masraftan kurtardı. Son olarak 22 milyar tonluk rezerv Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltacak. 

Ekonomi

28.06.2024, 10:21

Türkiye'nin taşı toprağı altın! Bilindiği üzere Türkiye'nin 22 milyar tonluk kömür potansiyeli var. Fakat bu rezerve karşılık kömürü Rusya'dan ithal ediyoruz. Bu durum eleştiri konusu olurken önemli bir gelişme yaşandı.

Türkiye'nin kömür ihtiyacını karşılayacak dev rezerv Tekirdağ'da bulundu. Tekirdağ’ın Malkara ilçesi sınırları içindeki 24,62 hektarlık alanda açık kömür ocağı işletilerek yılda 20 bin ton kömür üretilecek. 

10 yaşından büyük arabası olanlara müjde: Talimat geldi! Rüzgar bu sefer sizin için esecek 10 yaşından büyük arabası olanlara müjde: Talimat geldi! Rüzgar bu... Haberi Görüntüle

REZERVİN ÖMRÜ 236 YIL

Tekirdağ İli, Malkara İlçesinde faaliyet gösterecek olan Elif Madencilik San. Ve Tic. A.Ş. Gönence (Kalivya) Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 30641 Ruhsat Numaralı (ER:1091263) IV-b Grubu Ruhsat içerisinde Kömür Ocağı işletilmesi planlanıyor. 9,5 milyon TL değerindeki proje ile 24,62 hektarlık alanda açık kömür ocağı faaliyeti yürütülerek yılda 20 bin ton kömür üretimi yapılacak.

Tekirdağ'da faaliyete girecek olan çalışmalara göre kömür rezervinin ömrü (4.729.500 ton / 20.000 ton) yaklaşık 236 yıl olarak hesaplanıyor. Yılda 10 ay, ayda 25 gün ve günde 8 saat çalışma yapılacak olan kömür ocağında toplam 10 personel çalışacak. 

Söz konusu proje kapsamında Kırma – Eleme – Yıkama – Kurutma – Zenginleştirme Tesisi vb tesis kurulmayacak. Ocak sahasından çıkarılacak 20.000 ton/yıl kömür, ocaktan tüvenan halde kamyonlara yüklenerek satışa sunulacak ve talep edilen yerlere sevk edilecek.

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading