O ilimizde petrol heyecanı! Dev şirket bölgede analize başladı: Dudak uçuklatan rezerv haberi gelebilir

O ilimizde petrol heyecanı! Dev şirket bölgede analize başladı: Dudak uçuklatan rezerv haberi gelebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enerji adımları meyvelerini birer birer vermeye devam ediyor. Son olarak Türkiye'nin ünlü holdingi o ilimizde petrol aramak için harekete geçti. Yapılan ön değerlendirmelerde bölgenin altı petrol kaynıyor.

Ekonomi

10.07.2024, 14:26

Türkiye'nin dört bir yanında petrol arama çalışmaları son sürat devam ederken o ilimizde sürpriz bir gelişme yaşandı. Çalık Petrol Arama Üretim Sanayi ve Tic. AŞ. tarafından Diyarbakır İli, Çınar İlçesi Meydan Köyü sınırları içindeki ARİ/ÇPA/K/M45-D1-1 ruhsat numaralı sahada Batı Çalıktepe-4 lokasyonunda ham petrol arama, çıkarma ve depolama faaliyeti planlanıyor.

Söz konusu projenin değeri 9 milyon 478 bin TL olarak öngörülüyor. Ayrıca proje kapsamında yaklaşık 14 bin metrekarelik arazi içinde yapılacak sismik çalışmalar sonucunda sondaj kuyuları açılacak.

Emeklilik sisteminde büyük revize! Hali hazırda çalışanların sigorta primlerine ne olacak? Emeklilik sisteminde büyük revize! Hali hazırda çalışanların sigorta primlerine ne... Haberi Görüntüle

GÜNDE 376 METREKÜP PETROL ÇIKARILACAK

Sondaj çalışmalarıyla birlikte petrolün varlığı ve değeri belirlenecek. Yapılacan analizler sonucu petrolü çıkarma işlemleri başlayacak.

Bölgedeki yapılan çalışmalar heyecanlandırırken alandan günde 376 m3 petrol çıkarılması öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading