O ilimizden petrol müjdesi: Bakanlık beklenen açıklamayı yaptı: Çalışmalar hemen başlayacak

O ilimizden petrol müjdesi: Bakanlık beklenen açıklamayı yaptı: Çalışmalar hemen başlayacak

Türkiye'nin yeraltında milyarlarca dolarlık rezerv yatıyor. Enerjide bağımsızlığını ilan etmek isteyen Türkiye, bir ilimizde daha petrol arama çalışmalarına başladı.

Ekonomi

06.10.2024, 17:24

Son 10 yıldır yeraltı kaynaklarını tespit etmek, çıkarmak için çalışmalar yapan Türkiye, meyvelerini toplamaya başladı. Yeraltı hazineleri birer birer çıkartan ülkemiz, yakın zamanda bir adım daha atarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) Edirne'deki bir saha için petrol arama ruhsatı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde enerjide tam bağımsızlık hedefi koyan Türkiye, TPAO'ya Edirne'deki bir saha için petrol arama ruhsatı verdi. 

Heyecan verici gelişme Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, petrol hakkına müteallik kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'te yayımlanan bilgiye göre, TPAO'ya Edirne il sınırları içinde yer alan 14 bin 590 hektar yüz ölçümüne sahip saha için beş yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

Altın almalı mı satmalı mı? Kahin son sözü söyledi: Tek bir şartla... Altın almalı mı satmalı mı? Kahin son sözü söyledi: Tek... Haberi Görüntüle

TPAO NERELERDE PETROL ÇALIŞMASI YAPIYOR?

TPAO, Türkiye'nin 9 ilinde petrol arama çalışmalarını sürdürüyor. Manisa, Konya, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şırnak illerimizde sondaj çalışmaları gece gündüz devam ediyor. Bu sondaj çalışmaları sırasında petrol üretimi yapılan yerler de bulunuyor.

Türkiye petrol sondaj çalışması haritası

Türkiye petrol sondaj çalışması haritası

TPAO, Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştirdiği etüt ve inceleme çalışmalarına devam ederken Adana'da 10 kuyu açmayı planlıyor. 'Enerjide tam bağımsız Türkiye' hedefine 2030 yılında ulaşılması planlanıyor. Ve son olarak TPAO Edirne için de bakanlıktan ruhsatını aldı.

Türkiye için sevindiren değerlendirme: S&P'den kredi notunda yeni artış içinm sinyal geldi Türkiye için sevindiren değerlendirme: S&P'den kredi notunda yeni artış içinm... Haberi Görüntüle

ENERJİ KAYNAKLARI VE KULLANIM ALANLARI

Enerji kaynaklarını daha iyi tanımak adına kulanım alanlarından birkaç örnek verilebilir:

Rüzgâr Enerjisi: Bu güç yenilebilir ve temiz elektrik üretiminde kullanılmakta. Elektrik üretiminde önemli bir rol oynaması, Türkiye'yi rüzgar enerjisinden elektrik üretimine teşvik etmiştir.

Güneş Enerjisi: Bu enerji türü, Rüzgâr ve Hidroelektrik enerjisinde olduğu gibi temiz ve sonsuz enerji kaynaklarında bulunmakta. Petrol ve doğal gaz sarf malzemeleri enerji kaynakları artık yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanmaktadır. 

Jeotermal Enerji: Dünyanın derinliklerinden gelen sıcak su gücünden faydalanılmaktadır.

Nükleer Enerji: Uranyum ve Toryum gibi minerallerden atomların parçalanmasıyla üretilen enerjiye nükleer enerji denir. 

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading