Yandex Metrica

Öğrencilere 1.250 ödeme yapılacak! Bakanlık resmen duyurdu: O uygulama bu yıl da devam edecek

Öğrencilere 1.250 ödeme yapılacak! Bakanlık resmen duyurdu: O uygulama bu yıl da devam edecek

Milyonlarca öğrenciye müjde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'tan geldi. Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti, öğrencilerin ulaşım giderlerini karşılayacağını duyurdu. Peki öğrencilere kaç TL ulaşım desteği gelecek?

Ekonomi

28.08.2024, 16:09

İlk temellerini 2022 yılında atan destek programı ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine şehirler arası ulaşım giderleri için destek ödemesi yapıyor. 

Geçen yıl 132 binden fazla öğrencinin yararlandığı ulaşım desteğine bu yıl da talebin yoğun olması bekleniyor. Öğrencilere bu yıl verilecek desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 lira olarak belirlendi.

Kur Korumalı Mevduat'ta 65,3 milyar liralık çıkış Kur Korumalı Mevduat'ta 65,3 milyar liralık çıkış Haberi Görüntüle

BAKAN GÖKTAŞ MÜJDEYİ VERDİ

Yardım desteğine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Ulaşım Desteği"nin 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini bildirdi.

Paylaşımına devam eden Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirler arası ulaşım giderlerine destek olduklarını belirtti.

Söz konusu programın 2022'de hayata geçirildiğini hatırlatan Göktaş, destekten bugüne kadar 100 binden fazla öğrencinin yararlandığını ifade etti.

Kur Korumalı Mevduat'ta 65,3 milyar liralık çıkış Kur Korumalı Mevduat'ta 65,3 milyar liralık çıkış Haberi Görüntüle

TEK YÖN TUTARI 1.250 TL

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin gidiş-dönüş olmak üzere yılda dört defa ulaşım giderlerine destek sağladıklarını belirten Göktaş, "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Bakan, "Bu kapsamda, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakan Göktaş, "Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 lira olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon liralık kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık." dedi.

Ripple, sabit kripto projesi için tarih verdi Ripple, sabit kripto projesi için tarih verdi Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Göktaş, destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılması gerektiğini hatırlattı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading