Yandex Metrica

Sitede Ara

Öğrencilere çekiliş vurgunu! Dolandırıcıların bu oyununa gelmeyin: Burs, ucuz kiralık ev, yurt, ikinci el eşya...

Öğrencilere çekiliş vurgunu! Dolandırıcıların bu oyununa gelmeyin: Burs, ucuz kiralık ev, yurt, ikinci el eşya...

Okulların açılmasına sayılı günler kala dolandırıcılar, öğrencileri hedef alan sahte burs, kiralık ev ve eşya ilanlarıyla kapora ve hatta çekiliş ile ödüllendirildiklerine inandırılan tuzaklar kuruyor. Tüketici hakları uzmanları, dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.

Ekonomi

05.09.2024, 16:57

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması yaklaşırken, öğrenciler ekonomik sıkıntılar nedeniyle burs, uygun fiyatlı yurt, kiralık ev ve ikinci el eşya arayışına girdi. Ancak bu durum, dolandırıcıların iştahını kabarttı. Özellikle sosyal medya, sahte internet siteleri ve SMS yoluyla öğrencileri kandırmaya çalışan dolandırıcılar, kapora veya kişisel banka bilgilerini ele geçirip ortadan kayboluyorlar.

Yeni EYT yolda! 3600-4500-7200 primi olan erken emekli olacak Yeni EYT yolda! 3600-4500-7200 primi olan erken emekli olacak Haberi Görüntüle

SAHTE ÇEKİLİŞLERLE BÜYÜK TUZAK

Dolandırıcıların en yaygın yöntemlerinden biri de sahte çekilişler. Özellikle canlı yayın platformları üzerinden iPhone, iPad, akıllı saat ve dizüstü bilgisayar gibi değerli ürünler vaadiyle sahte çekilişler düzenleniyor. Çekilişi kazandığı söylenen kişilerden, ödüllerin teslimatı için ödeme talep edilmesi dolandırıcılığın ilk sinyali. Tüketici hakları uzmanları, böyle durumlarda ödeme taleplerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Araç sahipleri depoları fulleme zamanı! Önce benzinin fiyatı değişti şimdi motorin: İşte 11 Eylül benzin, motorin ve LPG'de güncel fiyatlar... Araç sahipleri depoları fulleme zamanı! Önce benzinin fiyatı değişti şimdi... Haberi Görüntüle

KİŞİSEL BİLGİLER TEHLİKEDE

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, sahtekarların burs, yurt ve kiralık ev ilanlarıyla öğrencilerden kapora aldığını, kişisel bilgilerini kullanarak hesaplarını boşaltabildiklerini ve kredi çekebildiklerini söyledi. Ağaoğlu, bu kişilerin öğrencilerin kimlik bilgilerini kullanarak kanunsuz işlere karıştıklarını ve mağdurların adli süreçlerle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı? İşte 13 Eylül 2024 güncel döviz kurları Dolar ve Euro güne nasıl başladı? İşte 13 Eylül 2024... Haberi Görüntüle

BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Bülent Deniz, öğrencilere yönelik cazip fiyatlı ilanların büyük bir tuzak olduğuna dikkat çekti. Özellikle ikinci el eşya, ev kiralama ve burs konularında aşırı uygun fiyat tekliflerine karşı uyarılarda bulunan Deniz, "Hiç kimse kimseye karşılıksız bir çıkar sağlamaz, bu durumu artık anlayın" diyerek mağdurların savcılığa başvurmalarını önerdi.

Hedef: Tek hane! Enflasyonun düşmesi hayal değil: OVP ile fiyatlar kontrol altında Hedef: Tek hane! Enflasyonun düşmesi hayal değil: OVP ile fiyatlar... Haberi Görüntüle

DOLANDIRICILIKLARA KARŞI GÜVENDE KALMANIN YOLLARI

Kaspersky Güvenlik Uzmanı Olga Svistunova, eğitim dönemi dolandırıcılıklarına karşı güvenli kalmak için şu önerilerde bulundu:

  • Gerçek dışı teklifler karşısında dikkatli olun: Sizden önceden ödeme veya kişisel bilgi talep ediliyorsa tehlike sinyali olabilir.
  • Teklifleri araştırın: Burslar, eşantiyonlar veya indirimli ürünler karşısında meşruiyetini iyice araştırmadan harekete geçmeyin.
  • Resmi kanalları kullanın: Okul ve burs başvuruları için yalnızca resmi web sitelerini ve tanınmış platformları tercih edin.
  • Kişisel bilgilerinizi paylaşmadan önce teyit edin: Herhangi bir işlem yapmadan önce karşı tarafın güvenilirliğini doğrulayın.
  • Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA) kullanın: Çevrimiçi hesaplarınızı korumak için MFA etkinleştirin.
  • Güvenilir şifre yöneticileri kullanın: Şifrelerinizi güvenle saklayan ve otomatik şifreler oluşturan uygulamaları tercih edin.

Dolandırıcıların hedefi haline gelen öğrencilerin, maddi ve manevi zarar görmemek için dikkatli olmaları, her türlü işlemi teyit ederek hareket etmeleri büyük önem taşıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading