Öğretmenlere 10 bin TL ek maaş geliyor! TBMM'de kabul edildi

Öğretmenlere 10 bin TL ek maaş geliyor! TBMM'de kabul edildi

Öğretmenler büyük bir heyecanla atamalarını beklerken yaklaşık 230 bin kadar öğretmene başöğretmenlik yolunun açıldığı ve 10 bin TL’ye kadar ek maaş ödeneceği belirlendi. Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi ile beraber üç farklı kariyer basamadığı da gündemde.

Ekonomi

13.10.2024, 14:21

Öğretmenler atama beklerken yeni düzenlemeler ortaya çıktı. Uzman öğretmenlik için 10 yıl öğretmenlik hizmeti yapmak gerekirken bunu tamamlayanlara başöğretmen unvanının verileceği belirlendi. 20 yılı dolduran öğretmenler ise doğrudan başöğretmen olacaklar.

Borsa haftaya nasıl başladı? Borsa haftaya nasıl başladı? Haberi Görüntüle

10 BİN TL EK MAAŞ

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte yaklaşık 230 bin kadar öğretmene başöğretmenlik yolu açılırken bu öğretmenlere 10 bin TL’ye varan ek maaş ödeneceği de aktarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı görevleri sebebiyle “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarının işlenmesi hâlinde ise cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri de uygulanmayacak.

Öğretmen Maaş

Yatırımcılar Türkiye'ye güveniyor: Fırsatlar ve avantajlarla dolu Yatırımcılar Türkiye'ye güveniyor: Fırsatlar ve avantajlarla dolu Haberi Görüntüle

60 PUAN VE ÜZERİ ALANLAR…

Akademi tarafından düzenlenen yönetici yetiştirme programına katılacak yönetici adaylarının yazılı ya da sözlü sınavlardan 60 ve üzerinde puan alanlar arasından puan üstünlüğüne göre belirleneceği kaydedildi. Yazılı ve sözlü sınavın beraber yapılması halinde ise başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak belirleneceği belirtildi.

Sözleşmeli öğretmenlik yapanların can güvenliği ve sağlık mazeretleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamayacağı da ifade edilirken aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde sözleşmeli olarak istihdam eden öğretmenin eşinin de bu öğretmene tabi olacağı duyuruldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading