Sitede Ara

Ortadoğu piyasaları gerdi! Petrol 100 dolara doğru atak yapar mı? Akaryakıt için ‘felaket’ senaryosu!

Ortadoğu piyasaları gerdi! Petrol 100 dolara doğru atak yapar mı? Akaryakıt için ‘felaket’ senaryosu!

Ortadoğu’da savaş riskinin tırmanmasıyla birlikte yükselişe geçen petrol fiyatları, son yılların “en yüksek haftalık artışına” neden oldu. Geçen hafta 79 doların üzerini test eden petrol fiyatı, Beyrut’ta artan çatışmalara ve İsrail’in İran’a yapacağı misillemeye kilitlendi. İsrail'in İran petrol ihracat üssü Kharg Adası'nı vurma ihtimali şu anda petrol piyasasında en çok konuşulan konuların başında yer alıyor. İsrail'in vurma ihtimalindee petrol fiyatlarının 100 dolara doğru yükselebileceği belirtiliyor. 

Ekonomi

07.10.2024, 11:10

İsrail'in Lübnan saldırıları sonrası İran'ın İsrail'e füze yollaması petrol piyasalarını hareketlendirdi. Bölgede yaşanacak üretim ya da tedarik kesintileri petrol fiyatlarını etkileyecek. İsrail'in İran petrol ihracat üssü Kharg Adası'nı vurma ihtimali de piyasaları hareketlendirdi. Geçen hafta Brent petrolün varil fiyatı 70 dolar sınırından 79 doların üzerine kadar tırmandı. Yeni hafta da 77,75 dolardan başlarken; bundan sonraki süreçte “petrol fiyatları daha da yükselir mi” sorusunun cevabı aranıyor. 

TMSF’den Çankaya’da satılık villa TMSF’den Çankaya’da satılık villa Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN İRAN'IN PETROL ÜSSÜNÜ VURMA ENDİŞESİ 

İsrail'in Lübnan saldırıları sonrası İran'ın İsrail'e füze yollaması petrol piyasalarını hareketlendirdi. Bölgede yaşanacak üretim ya da tedarik kesintileri petrol fiyatlarını etkileyecek. İsrail'in İran petrol ihracat üssü Kharg Adası'nı vurma ihtimali de piyasaları hareketlendirdi. Dünyanın önemli finans kurumlarından Goldman Sachs petrol fiyatlarının 20 dolar birden artabileceğini vurguladı. 

Bin Ulaşım katılım endeksine uygun mu? Bİn Ulaşım kaç lot verir? Bin Ulaşım katılım endeksine uygun mu? Bİn Ulaşım kaç lot... Haberi Görüntüle

KHARG ADASI HEDEF ALINIR MI? 

Struyven, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi önemli OPEC+ üyeleri, üretim kayıplarını telafi ederse, artışın varil başına 10 dolar civarında kalabileceğini ihtimalini de dillendirdi. MST Marquee enerji analisti Saul Kavonic İran'ın petrol ihracatının yüzde 90’ını gerçekleştirdiği Kharg Adası’nın, olası bir misilleme durumunda hedef haline gelebileceğini ifade ederek yeni tehlikenin sinyalini verdi. 

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı mı? TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı mı? Haberi Görüntüle

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Hafta sonunda İsrail, İran destekli Hizbullah’a karşı hava saldırılarını artırdı. Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney semtlerine yönelik en yoğun bombardımanın gerçekleştirildiği belirtiliyor. İsrail’den yapılan açıklamada, Hizbullah’a ait silah depoları başta olmak üzere bir dizi hedeflere saldırı düzenlendiği bildirildi. Dünya şimdi İsrail’in İran’a vereceği karşılığa da kilitlenmiş durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading