Oruç Reis hedefine ulaştı! Somali’de petrol ve doğalgaz aranacak

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, destek gemileriyle üç blokta doğalgaz ve petrol aramak için Somali'ye gitti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Somali'de yeni görev yerine ulaştığını bildirdi. Türkiye, Somalide çıkardığı kaynaklardan elde edilen gelirin yüzde 30’una sahip olacak. 

Ekonomi

25.10.2024, 10:13

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Oruç Reis Araştırma Gemisi Somali'ye ulaştı. Oruç Reis ,Somali’nin deniz yetki alanlarındaki 15 bin kilometrekarelik alanda petrol ve doğalgaz arama çalışması yapacak.

Türkiye, Somalide çıkardığı kaynaklardan elde edilen gelirin yüzde 30’una sahip olacak. Araştırmalar tamamlandığında rezervlerin 100 milyar varile yakın çıkacağı tahmin ediliyor. Somali’nin deniz yetki alanları, Türk Donanması tarafından korunacak. Konuya ilişkin açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda geldi.

Tam 1 milyar dolarlık yatırım: Çin'in Türkiye'deki mega yatırımı komşunun gündeminde! Otomobil devi geri sayıma başladı Tam 1 milyar dolarlık yatırım: Çin'in Türkiye'deki mega yatırımı komşunun... Haberi Görüntüle

SOMALİ'DE DOĞALGAZ VE PETROL ARANACAK

Yeni bir görev üstlenen Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi; Akdeniz, Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz rotası üzerinden Somali açıklarına ulaştı. Oruç Reis Gemisi, ruhsatı alınmış 3 deniz yetki alanında petrol ve doğalgaz için sismik çalışma yapacak. Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ne donanmadan iki fırkateynin yanı sıra Zağanos Paşa Destek Gemisi, Sancar Platform Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi de refakat edecek.

22 Ekim 2024 tarihinde dolar kuru ne kadar ? Euro ve Sterlin fiyatlarındaki güncel değişim 22 Ekim 2024 tarihinde dolar kuru ne kadar ? Euro... Haberi Görüntüle

7 AY SÜRECEK

Kritik bir görev üstlenen Oruç Reis, Somali açıklarındaki 3 ruhsat sahasında bu sahalara özel olarak ilk defa üç boyutlu sismik çalışma yapacak. Çalışmanın yaklaşık 7 ay sürmesi bekleniyor. Çalışmalar esnasında Oruç Reis hem doğalgaz hem de petrol için veri toplayacak. Toplanan veriler Ankara'da analiz edilerek sonuçlara bağlı olarak belirlenen lokasyonlarda sondaj çalışmaları başlayacak.

Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 15.10.2024 salı günü BIST 100 endeksi kapanış verileri... Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 15.10.2024 salı günü BIST 100... Haberi Görüntüle

BAKAN BAYRAKTAR: SOMALİ'DE KARŞILIYORUZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Somali'de yeni görev yerine ulaştığını bildirdi.

Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 5 Ekim'de İstanbul Boğazı'ndan Somali'deki yeni görev yerine uğurlanan Oruç Reis'e ilişkin, "Oruç Reis kıtaları aşan yolculuğunda görev yerine ulaştı. Yerli ve milli sismik araştırma gemimizi bugün Somali'de karşılıyoruz." paylaşımında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading