Yandex Metrica

Sitede Ara

OVP'de detayları açıklanmıştı! Kredi kartı kullananlar dikkat! Limitler yeniden düzenlenecek!

OVP'de detayları açıklanmıştı! Kredi kartı kullananlar dikkat! Limitler yeniden düzenlenecek!

Kredi kartı limitlerine düzenleme geleceğine dair ilk sinyal bakanlık tarafından gelmişti. Son açıklanan Orta Vadeli Program’da kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumunun artırılacağı belirtildi. 

Ekonomi

17.09.2024, 12:23

Kredi kartlarına getirilecek sınırlama haberleri yıl içerisinde kamuoyunda paylaşılmıştı. Normal şartlarda kredi kartı limitleri kişilerin aylık gelirinin 4 katını geçemezken, bankalar bu kurala uymuyor, kişilerin gelirinin çok üzerinde kredi kartı limitini isteyenlerin kartlarına tanımlıyor. 

Altın fiyatları depara kalktı! İşte 11 Eylül 2024 gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet fiyatları Altın fiyatları depara kalktı! İşte 11 Eylül 2024 gram altın,... Haberi Görüntüle

OVP AÇIKLANIRKEN İLK SİNYAL GELMİŞTİ

Bu durum vatandaşların harcamalarını artırırken, enflasyonla mücadele noktasında olumsuz etki ortaya çıkmış oluyor. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan 2025-2027 dönemini içeren Orta Vadeli Program’da dile getirildi. Programda kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumunun artırılacağı belirtildi. 

Eylül sonuna kadar 8 bin TL hesabınızda! İhtiyaç sahiplerine destek kredisi... Eylül sonuna kadar 8 bin TL hesabınızda! İhtiyaç sahiplerine destek... Haberi Görüntüle

"50 BİN TL AYLIK GELİRİ OLANIN 500 BİN TL LİMİTİ OLABİLİYOR"

Konuyla ilgili tüm merak edilenleri açıklayan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı:

“Şu an itibarıyla kişilerin aylık gelirinin 4 katı oranında bir kredi kartı limiti tahsis edilmesi söz konusu ancak bankalar buna bakmaksızın kişilerin hesabına giren-çıkan para üzerinden bir limit tahsis ediyor. Yani 50 bin TL aylık geliri olan bir kişinin 500 bin TL kredi kartı limiti olabiliyor.

Türkiye o stratejinin meyvelerini topluyor! Ticaret 15 kat arttı Türkiye o stratejinin meyvelerini topluyor! Ticaret 15 kat arttı Haberi Görüntüle

"GELİRE GÖRE LİMİT HESABI OLACAK"

Yeni dönemde kişinin elde ettiği gelir üzerinden bir limit hesaplaması yapılacak. Maalesef kişilerin kayıt dışı gelirleri olabiliyor. Bu da kişilerin banka hesaplarına giren ve çıkan para üzerinden bankaların tespitinde. Aslında bunlar kayıt altına alınır ve kişilerin gerçek geliri tespit edilirse bunun üzerinden bir kredi kartı limiti tahsisi olabilir.

SGK üzerinden gelir tespit edilmesi durumu da gerçeği yansıtmayabilir. SGK’da emeklilik primlerinin daha düşük yatırılması, sigorta primlerinin daha düşük yatırılması için maaşlar çok daha düşük gösterilebiliyor. Kredi kartı limitlerine ilişkin SGK üzerinden bir çalışma doğruyu vermez. Ancak kişilerin kayıt dışı altındaki gelirleri kayıt içine alınırsa bu yapılabilir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading