Yandex Metrica

Özel okul fiyatları dudak uçuklattı: Ek masraflarla birlikte bakın ne kadar tutuyor

Özel okul fiyatları dudak uçuklattı: Ek masraflarla birlikte bakın ne kadar tutuyor

Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) açıklanmasının ardından özel okul fiyatları tavan yaptı. Taban fiyat 300 binden başlıyor, yabancı okullar sadece eğitim masrafları için 800-900 bin TL istiyor. Servis-kitap derken bu rakam 1 milyonu buluyor

Ekonomi

04.07.2024, 14:41

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), ortaokul 8. sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 3 Haziran'da iki oturum olarak gerçekleştirildi.

Merkezi sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde 11 okuldaki 35 salonda yapıldı. Birinci oturumda, öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturumda ise öğrenciler 80 dakikada matematik ve fen bilimlerinden 40 soruyu yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "LGS sınavına katılan öğrencilerin 352'si tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı." ifadelerine yer verildi.

LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Merakla beklenen LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, "https://www.meb.gov.tr" adresinden açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak. Sınava girmeyen öğrencilerin liseleri ise yerel yerleştirme ile belirlenecek.

TERCİH SÜRESİ BAŞLADI

LGS yerleştirme kılavuzuna göre, bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların kontenjanı da 203 bin 638 öğrenci olarak belirlendi. LGS kapsamında yapılacak lise tercih süreci de bugün başlatıldı. Lise tercihleri, 17 Temmuz Çarşamba saat 17.00'ye kadar devam edecek. LGS yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

ÖZEL OKUL FİYATLARI DUDAK UÇUKLATTI

Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) açıklanmasının ardından özel okul fiyatları tavan yaptı. Özellikle de özel okullardaki fahiş fiyatlar dudak uçuklatan cinsten. Bazı özel okulların fiyatı yıllık 1 milyon liraya ulaştı. Fiyatlar iser istemez tercihlere de yansıyor. Daha önceki yıllarla karşılaştırıldığında özel okullara giden öğrenci sayısı azaldı. Devlet okullarına ise talep günden güne artıyor.

HANGİ OKUL NE KADAR?

Üsküdar Amerikan Lisesi’nde hazırlık sınıfı yüzde 100’den fazla artışla 975 bin liraya yükseldi.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 370 bin liradan 953 bin liraya çıktı.

Özel Alman Lisesi’nin fiyatı da 4 kattan fazla artışla 905 bin liraya yükseldi.

 

Fransız liselerinde ise fiyatlar 800 bin lirayı aştı.

Çocuğunu LGS puanı istemeyen özel okullarda göndermek isteyen velilerin yıllık en az 300 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading