Parasını Bitcoin ve Ethereum'a yatıranların dizleri titriyor: Kripto kırmızı alarm verdi

Parasını Bitcoin ve Ethereum'a yatıranların dizleri titriyor: Kripto kırmızı alarm verdi

Güney Kore'nin en büyük kripto para borsası Upbite büyük bir darbe geldi. Ülkenin siyasileri tarafından yapılan eleştirler ile zedelenen Upbit sonrası Bitcoin ve Ethereum öncelikli olmak üzere kripto para piyasasında büyük gerilemeler meydana geliyor.  Kripto piyasasının devlerinden bir tanesi olan Upbit’in yaşadığı bu durum, küresel kripto ekosistemininde değişikliklere sebebiyet verebilir.

Ekonomi

10.10.2024, 14:01

Upbit, Güney Kore'de kripto para ticaretine ipi en başta göğüsleyen firma olarak biliniyor. 214 farklı coin ve 372 ticaret birlikletiğini destekleye borsa, son 24 satte yapmış olduğu ziyaretçi sayısı ile olduça dikkat çekti. Aylık yaklaşık 5.72 milyon ziyaretçi sahip olan Upbit, son 24 saatte 1.18 milyar dolar işlem hacmi gerçekleştirdi. Fakat, buna rağmen son 24 saatte yüzde 5.6 oranında bir düşüş meydana geldi.

Yaşanan bu düşüşte bir olaya denk gelmesi de oldukça ilginç oldu. Yaşanan bu gelişmelerin Güney Kore’nin Demokrat Parti milletvekili Lee Kang-il’in, ülkenin kripto piyasasında büyüyen tekelcilik eğilimine karşı oalrak yapmış olduğu siyasi hamle ile aynı zaman dilimi içerisinde yer aldı. Upbit’in sektördeki hakimiyeti, milletvekli Lee'nin eleştiriği odağı içerisinde yer aldı. Lee'ye göre borsanın yalnızca kripto borsanın tek bir değer altında himaya altına girmesi korktucu olarak gözüküyor. Bununla beraber Lee, yaptığı açıklamada kripto piyasalarında büyük yankı uyandırdı.

Borsa İstanbul'da düşüş hızlandı! İşte en çok değer kaybeden 5 hisse Borsa İstanbul'da düşüş hızlandı! İşte en çok değer kaybeden 5... Haberi Görüntüle

DETAYLI İNCELEME YAPILACAK

Mecliste bu konudaki endişesini gündeme getirmesi sonrası Lee'ye ilk yanıt Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu'ndan (FSC) geldi. Komisyon başkanı Kim Byung-hwan, konunun ciddiyetini anlayışla karşıladıklarını ve Upbit’e yönelik tekel iddialarının Virtual Asset Committee (Sanal Varlık Komitesi) ile yapılacak çalışmayla detaylı bir inceleme yapılacağını açıkladı.

Emekli maaşlarında fark kapatılacak mı? Hükümet harekete geçti: İşte masadaki formüller Emekli maaşlarında fark kapatılacak mı? Hükümet harekete geçti: İşte masadaki... Haberi Görüntüle

YAKIN FİNANSAL BAĞLARI ELEŞTİRDİ!

Bununla birlikte Lee, eleştirilerine devam etti. Milletvekili, Lee özellikle K-Bank ile Upbit arasındaki yakın finansal bağları da sert bir dille eleştirdi. K-Bank’in Upbit mevduatlarına yüzde 2.1 oranında faiz sunarken, bankanın operasyonel kar marjının yüzde 1'in altında olduğu gözlemlendi. Yaşanan bu gelime sonrası milletveki tarafından sorgula tabi tutuldu. FSC başkanı da buruma dair detaylı bir inceleme yapacağını söyledi.

Upbit, Güney Kore'deki kriptota yaşanan değişikliklere ayak uyduramak bilmek için önemli revizeler yaptı. Özellikle Temmuz ayında yapılan borsa içerisinden bilgi damlatmaları ile ticaret yapanları dudurmak için önlemler aldı. Bu çalışma, Güney Kore’nin Temmuz ayında yürürlüğe giren Sanal Varlık Kullanıcı Koruma Yasası ile uyumlu hale getirildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading