Yandex Metrica

Pegasus'tan dünyada bir ilk: Klon kaptan! Yolcular yapay zeka ile şok geçirdi

Pegasus'tan dünyada bir ilk: Klon kaptan! Yolcular yapay zeka ile şok geçirdi

Pegasus Hava Yolları, dünyada bir ilk olarak yapay zeka ile klonlanmış kaptan sesini kullanarak farklı dillerde kabin içi anons yapmaya başladı. Yolcular, anonsların gerçek kaptan sesiyle yapılmasına şaşırdı.

Ekonomi

26.09.2024, 18:20

Pegasus Hava Yolları, havacılık sektöründe çığır açan bir yeniliğe imza atarak, kabin içi anonslarını yapay zeka ile klonlanmış gerçek kaptan sesleriyle gerçekleştirmeye başladı. Böylece yolculara anonsları kendi ana dillerinde duyma imkanı sunarak uçuş deneyimini daha kişisel ve etkileyici hale getiriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ilk kez İspanyolca, Arapça ve Rusça konuşulan uçuş noktalarında uygulanan bu sistem, İngilizce anonsun ardından yolculara, yapay zeka tarafından klonlanmış gerçek kaptan sesiyle kendi dillerinde anons yapılmasını sağlıyor.

Pandemi öncesi döneme geri dönüyorlar! Amazon'dan çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısı Pandemi öncesi döneme geri dönüyorlar! Amazon'dan çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısı Haberi Görüntüle

SEVİLLA UÇUŞUYLA BAŞLADI

Pegasus'un bu inovatif projesi, 24 Eylül’deki Sevilla uçuşu ile hayata geçirildi. İspanyolca konuşulan bu hatta, misafirlere klonlanmış kaptan sesiyle "Hoş geldiniz" anonsu yapılarak yeni hattın açılışı duyuruldu ve bu sürpriz ile yolcuların şaşırmasına neden oldu. Ekim ayı sonunda ise tüm ilgili uçuş noktalarında bu sistemin tam kapasiteyle devreye alınması planlanıyor.

Pegasus’un bu önemli teknolojiyi geliştirmesinde, 2023 yılında Silikon Vadisi’nde kurulan Pegasus Innovation Lab önemli bir rol oynadı. Önemli işlere imza atan laboratuvar, havacılık sektöründe yapay zeka kullanımı ve ses klonlama gibi yenilikçi projelere öncülük ederek tüm dikkatleri üzerine çekti.

Türkiye'de dört isim listede! Time dergisi dünyanın en iyi şirketlerini belirledi! Türkiye'de dört isim listede! Time dergisi dünyanın en iyi şirketlerini... Haberi Görüntüle

HER UÇUŞ İÇİN DİNAMİK ANONSLAR

Sistem, Pegasus bünyesindeki kaptanların seslerinin yapay zeka ile klonlanmasıyla oluşturuluyor ve her uçuşa özel olarak ilgili dilde dinamik anonslar yapılmasını sağlıyor. Anonslarda, uçuş bilgileri, hava durumu, varış noktası, kaptan adı ve uçuş süresi gibi parametreler, her uçuş öncesinde yapay zeka tarafından güncellenerek yolculara aktarılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Loading