Yandex Metrica

Sitede Ara

Petrol zengini ülkeden Türkiye'ye çağrı: Yeni anlaşma an meselesi!

Petrol zengini ülkeden Türkiye'ye çağrı: Yeni anlaşma an meselesi!

Uzun süredir Türkiye ile kriz halinda olan petrol zengini ülkeden Ankara'ya çağrı geldi. Elektrik sorunu ile boğuşan Irak, Türkiye'nin kapısını çalmaya hazırlanıyor. 

Ekonomi

22.07.2024, 15:21

Bir süredir Irak ile Türkiye arasında petrol krizi yaşanıyor. Bu petrol krizinden kaynaklı şirketler milyarlarca dolar zarar etti ve etmeye devam ediyor. Bağdat ile Ankara arasında kriz sürerken Irak hükümeti Türkiye'nin kapısını çalmak zorunda kaldı. 

Irak'ın elektrik talebine Türkiye'den olumlu yanıt geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin, dün itibarıyla Irak'a elektrik ihracatına yeniden başladığını bildirdi.

Para üstü derdi artık bitiyor! İstanbul'daki minibüslerde yeni dönem başlıyor Para üstü derdi artık bitiyor! İstanbul'daki minibüslerde yeni dönem başlıyor Haberi Görüntüle

3 YILLIK ANLAŞMA İMZALANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Nisan'da Irak'a gerçekleştirdiği ziyarete eşlik eden Bayraktar'ın, Bağdat ve Erbil temasları kapsamında muhataplarıyla olası işbirliklerini masaya yatırdığı kaydedildi.

Öte yandan açıklamada ziyaretten 3 ay sonra iki ülkenin enerji alanında yeni bir adım attığına işaret edilirken, 3 yıllık aradan sonra Irak'a elektrik ihracatının başladığı, Türkiye-Irak arasında mevcut 400 kV Cizre - Kasek Enterkonneksiyon hattı üzerinden Irak'a azami 300 megavata kadar elektrik sağlanacağı aktarıldı.

Bu otomobiller kapış kapış gidecek: Zamlar o modelleri teğet geçti: İşte Türkiye'nin en ucuz sıfır araçları Bu otomobiller kapış kapış gidecek: Zamlar o modelleri teğet geçti:... Haberi Görüntüle

ENERJİ YOLU

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bayraktar, "Kalkınma Yolu Projesi ile bölgemizin refahına ve barışına birlikte katkı sunacağımız komşumuz Irak'a elektrik ihracatına dün itibarıyla yeniden başladık. Yapacağımız yatırımlarla Kalkınma Yolu'nu aynı zamanda bir 'Enerji Yolu' olarak da tesis edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading