Yandex Metrica

Piyasalar alev alev yanıyor! Fed Başkanı Powell'in faiz açıklaması yeni rekor getirdi: Gram altın o eşiği aştı!

Piyasalar alev alev yanıyor! Fed Başkanı Powell'in faiz açıklaması yeni rekor getirdi: Gram altın o eşiği aştı!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü yaptığı açıklamalardan sonra ons altın fiyatları 2.525 dolara çıktı. Fed faiz indirimi beklentileri güçlenirken ons altından destek alan gram altın ise rekor seviyeyi gördü. 26 Ağustos 2024 itibarıyla gram altın 2.763 lira seviyesine çıktı.

Ekonomi

26.08.2024, 12:30

Cuma günü açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell, faiz indirimi beklentisini güçlendirirken yeni haftanın ilk işlem gününde altın fiyatlarını destekledi.

Altının ons fiyatı günlük yüzde 0.5'lik yükselişle 2.525 dolara kadar çıktı. Ons fiyatı 2.531 dolarlık rekor seviyeye yaklaşırken dolar/TL'de yaşanan yükseliş gram altında yeni tarihi zirveyi beraberinde getirdi.

Dolar fiyatları 34.02'ye çıkarken serbest piyasada gram altın da 2.763 lirayı görerek rekor kırdı.

Dolar ve Euro'da hareketlilik: İşte 9 Eylül 2024 güncel döviz kurları Dolar ve Euro'da hareketlilik: İşte 9 Eylül 2024 güncel döviz... Haberi Görüntüle

FED FAİZ Mİ İNDİRECEK?

Jackson Hole Sempozyumu'nda açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell, "Artık politikamızı ayarlama vakti geldi. Önümüzdeki veriler faiz indirimin hızını ve miktarını belirleyecek" ifadelerini kullandı.

Halihazırda piyasalar bu konuşmadan önce de Fed'in eylül toplantısında faiz indirimine gitmesine kesin gözüyle bakıyordu. Ağırlıklı beklenti 25 baz puanlık bir indirim gelmesi yönünde olsa da Powell'ın 'güvercin' tonlu konuşması 50 baz puanlık indirim ihtimalinin de fiyatlamalara yansımasına katkıda bulundu. ABD Hazine tahvili getirilerinde gerileme görülürken altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket yaşandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading