Yandex Metrica

Piyasalar bu kararı bekliyordu: ABD enflasyonu açıklandı! Altın, dolar, Euro'da son durum ne?

Piyasalar bu kararı bekliyordu: ABD enflasyonu açıklandı! Altın, dolar, Euro'da son durum ne?

Milyonlarca yatırımcının beklediği ağustos ayı ABD enflasyonu açıkladı. Ağustos ayında ABD'de yıllık enflasyon yüzde 2.5 aylık enflasyon ise yüzde 0.2 oldu. Bu kritik veri ile birlikte yıllık enflasyon  Şubat 2021'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Ekonomi

11.09.2024, 16:08

Kritik Fed kararı öncesi piyasaların merakla beklediği bir diğer veri olan ABD ağustos ayı enflasyon verileri açıklandı. Kritik veriye göre  tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ağustosta aylık yüzde 0.2, yıllık olarak ise yüzde 2.5 yükseldi.

Buna göre ABD'de yıllık enflasyon Şubat 2021'den bu yana en düşük seviyesi gördü. Piyasa beklentisi ise aylık enflasyonun yüzde 0.2, yıllık enflasyonun ise yüzde 2.6 gelmesi yönündeydi.

Öte yandan enerji ve gıda fiyatlarının yer almadığı ve Fed'in dikkatle takip ettiği çekirdek TÜFE ağustosta aylık yüzde 0.3 yıllık yüzde 3.2 yükseldi.

Hatırlancağı üzere temmuz ayında tüketici fiyatlarındaki yükseliş yüzde 0.2, yıllık yükseliş ise yüzde 2.9 olmuştu.

Sahte altını nasıl anlarız? Uzmanlar altın alırken bakılması gereken püf noktaları açıkladı! Sahte altını nasıl anlarız? Uzmanlar altın alırken bakılması gereken püf... Haberi Görüntüle

ENERJİ FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

Ağustos ayında enerji endeksi aylık yüzde 0.8 gerilerken, barınma endeksi yüzde 0.5, gıda endeksi ise yüzde 0.1 yükseldi. Enerjideki düşüşte özellikle doğalgaz fiyatlarındaki yüzde 1.9'luk gerileme etkili oldu.

Yerin altı fokur fokur kaynıyor: O ilimizden beyaz petrol fışkıracak! Yerin altı fokur fokur kaynıyor: O ilimizden beyaz petrol fışkıracak! Haberi Görüntüle

PİYASALARDA SON DURUM NE?

ABD ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından ONS altın 2.509,15 dolar seviyesinden işlem görürken, iç piyasada gram altın altın 2.744,94 TL seviyesinde kendisine alıcı buldu. Dolar ise 34,00 TL'den kendine alıcı bulurken Euro 37,47 TL'den işlem gördü.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading