Piyasalarda temkinli hava hakim! Dolar yeni haftaya nasıl başladı? İşte 8 Temmuz 2024 güncel döviz kurları...

Piyasalarda temkinli hava hakim! Dolar yeni haftaya nasıl başladı? İşte 8 Temmuz 2024 güncel döviz kurları...

Dolar kuru yeni haftaya yatay seyirde 32,65 TL'den başladı. Euro ise 35,38 TL'den başladı. Bu hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon rakamlarında olacak. Dolar kuru yeni haftaya yatay seyirde 32,65 TL'den euro ise 35,38 TL'den giriş yaptı.   

Ekonomi

08.07.2024, 08:54

Bu hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon rakamlarında olacak. Dolar kuru yeni haftaya yatay seyirde 32,65 TL'den başladı. Euro ise 35,38 TL'den başladı. 

Türkiye'de geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon rakamına ilişkin değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. TCMB Başkanı Fatih Karahan Enflasyon için tek veri üzerinden çıkarım yapmak sağlıklı olmaz" dedi.  "Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş görmek istiyoruz" diyen Karahan enflasyonu düşürme konusunda "son derece kararlı" olduklarının altını çizdi. 

Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 03.10.2024 BIST kapanışı... Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 03.10.2024 BIST kapanışı... Haberi Görüntüle

GÖZLER ABD'DE AÇIKLANACAK ENFLASYON VERİLENE ÇEVRİLDİ

Enflasyon haziran ayında beklentilerin altında aylık yüzde 1,64, yıllık bazda ise yüzde 71,60 arttı. 

Bu hafta piyasalarda temkinli hava hakim.  içerde sanayi üretimi, işsizlik ve cari açık rakamları takip edilecek. Dışarda ise gözler ABD'nin açıklayacağı enflasyon rakamlarına çevrildi. 

Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası'nın rezervleri rekor kırdı Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası'nın rezervleri rekor kırdı Haberi Görüntüle

ABD' DE ENFLASYONUN  GERİLEMESİ BEKLENİYOR 

Perşembe günü saat 15:30'da açıklanacak rakam Fed'in politikalarına yön verecek mahiyette olabilir. Geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası'nın(ECB)'nin etkinliğinde konuşan Fed Başkanı Jerome Powell "Daha fazla güven gerekiyor. Bu yüzden enflasyonun hedefe ilerlediğine ilişkin daha fazla veri görmeliyiz"  ifadelerini kullanmıştı.  ABD enflasyonunun yıllık yüzde 3,3'ten yüzde 3,1'e gerilemesi bekleniyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading