Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı! Beklentileri karşıladı mı?

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı! Beklentileri karşıladı mı?

Uzun süredir merakla beklenen ABD enflasyon verileri paylaşıldı. Özellikle Altın ve para piyasalarının yakından takip ettiği haberi bugün ABD Çalışma Bakanlığı açıkladı. Paylaşılan veriler dahilinde eylül ayı enflasyonu yüzde 2,4 olarak beklentilerin üstünde oldu

Ekonomi

10.10.2024, 18:38

Amerika Merkez Bankası FED​ ve küresel piyasalarında gözler uzun süre ABD Çalışma Bakanlığı'ndan gelecek açıklamadaydı. Uzun süredir ABD​ enflasyon nasıl olacağı tartışmaları yapılırken nihayi veriler paylaşıldı. ABD Çalışma Bakanlığı enfalsyon verilerini açıkladı. 

Açıklanan verilere kadar FED tutanaklarında başkanlar arasında bir fikir ayrılığı yaşanmıştı. Bugün açıklanan verilerde ise beklentini üzerinde olduğu gözlemlendi.

Tüketiciyi aldatanların hesabı kesildi! O reklamlara ceza yağdı Tüketiciyi aldatanların hesabı kesildi! O reklamlara ceza yağdı Haberi Görüntüle

BEKLENTİYİ GEÇTİ

Açıklanan verilere göre Eyül ayını enfalyonu geride bırakıldı. Eylül ayında yüzde 2,4 ve 2,3  beklentisi ortadan kalktı. Bu gelişme ile 2,5'lik Ağustos ayı enflasyonu olumlu sonuç doğurdu. Tüketici fiyatlarında yüzde 0,2 artış gözlemlendi. Piyasaları bu durumdaki beklentisi yüzde 0,1 artması  şeklindeydi.

Ortadoğu'daki gerilim ve Milton kasırgası petrol fiyatlarını vurdu! Bir haftada akaryakıta çifte zam:  İşte güncel akaryakıt fiyatları... Ortadoğu'daki gerilim ve Milton kasırgası petrol fiyatlarını vurdu! Bir haftada... Haberi Görüntüle

ÇEKİRDEK ENFLASYON​ VERİLERİ DE AÇIKLANDI

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararların doğrudan etki eden ve banka tarafından sıklıkla vurgusu yapılan çekirdek enflasyonda açıklandı. TÜFE ise aylık ve yıllık orand sırasıyla yüzde 0,3 ve yüzde 3,3 artış kaydetti. Bu verinin ise aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 3,2 artış göstermesi bekleniyordu.

RİSKLER İNGİRGENDİ

FED 4 yıl sonra faizleri 50 baz puan indirgen toplantıyla alakalı paylaşılan tutanaklar üzerinden "neredeyse tüm yetkililerin enflasyon görünümüne ilişkin yukarı yönlü risklerin azaldığını, istihdama ilişkin aşağı yönlü risklerin arttığını belirttiği" ifadelerine yer verildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading