Prim günü 7200’e indirilecek! BağKur'luya erken emeklilik müjdesi: TBMM'de acilen görüşülecek

Prim günü 7200’e indirilecek! BağKur'luya erken emeklilik müjdesi: TBMM'de acilen görüşülecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni dönemde ele alacağı en önemli konularından biri BağKur'lu vatandaşlara yapılacak olan erken emeklilik sistemi. SGK' da SSK – BağKur prim eşitleme gerçekleşirse, BağKur'da 9000 olan prim gün sayısı 7200'e düşecek.  

Ekonomi

30.09.2024, 13:50

Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim Salı günü mesaiye başlayacak. En çok merak edilen konulardan bir tanesi de BağKur'da prim gün sayısının 7200 güne düşürülmesi. Yapılacak çalışma ile kuaför, berber, mahalle bakkalı, ayakkabı tamircisi gibi küçük esnafın prim gününün 7200’e indirilmesi bekleniyor.

Araç sahipleri tabelalar sil baştan değişti! Zam pompaya yansıdı: 27 Eylül İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları... Araç sahipleri tabelalar sil baştan değişti! Zam pompaya yansıdı: 27... Haberi Görüntüle

900 GÜN OLAN PRİM GÜN SAYISI 7200 DÜŞÜRÜLECEK 

​ 7200 konusu, yeni emeklilik​ düzenlmesi, asgari ücret​ zammı, 2025 yılı bütçe teklifi gibi konular Meclis'e sunulacak. BağKurlular için beklenen prim indirimi düzenlemesinin de Meclis'e gelmesi bekleniyor. Milyonlarca küçük esnaf ve çiftçinin yararlanacağı düzenleme ile 9000 gün olan prim gün şartı, 7200 güne düşecek.

Ve Ağustos verileri açıklandı! İşte kartlı ödeme rakamları... Ve Ağustos verileri açıklandı! İşte kartlı ödeme rakamları... Haberi Görüntüle

BAĞ-KUR'DA ERKEN EMEKLİLİK KİMLERİ KAPSAYACAK? 

8 Eylül 1999 tarihinden sonra BağKur kapsamında çalışmaya başlayan erkek ve kadınlar için 9000 prim günü geçerli. Yapılacak çalışma ile küçük esnafın prim günü 7200’e indirilecek. Böylece, 9000 yerine 7200 prim gününü tamamladıklarında emekli olabilecekler. Esnaf kapsamına kimlerin gireceği kanun teklifi ile netleşecek. Ancak aranan en önemli şart 10 ve altında çalışan olması olacak.MBu değişiklikle, emeklilik yaşı kadınlar için 58, erkekler için 60 haline gelecek.

Son kulis bilgisi yürek hoplattı: Asgari ücrete rekor zam yolda: Uzman isim kuruşu kuruşuna açıkladı Son kulis bilgisi yürek hoplattı: Asgari ücrete rekor zam yolda:... Haberi Görüntüle

KÜÇÜK ESNAF BAĞKUR PRİM DÜZENLEMESİNİ BEKLİYOR

BağKurlu küçük esnaf erken emekliliği bekliyor. Prim gün sayısı 9000 günden 7200’e indirilecek, böylece BağKur'lu esnaf erken emeklilik hakkı yakalayacak. Torba yasa Meclise gelen fakat araya giren diğer düzenlemeler nedeniyle ertelenen bağkur prim indirimi düzenlemesi için artık geri sayım başladı. 

Bin Ulaşım katılım endeksine uygun mu? Bİn Ulaşım kaç lot verir? Bin Ulaşım katılım endeksine uygun mu? Bİn Ulaşım kaç lot... Haberi Görüntüle

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI 

Daha erken emekli olmak için son 3,5 yıl avantajından faydalanmak amacıyla Bağ-kur’dan SSK’ya geçmiş kişiler de SSK’daki çalışmaları 3,5 yıldan az ve 7200 günü tamamlamışlarsa Bağkur kapsamında emekli olabilecekler. 9000 prim sayısını tamamlayarak emekli olmak zorunda olan Küçük esnafa 1800 günlük indirim uygulanacak. Düzenleme 5 yıl erken emeklilik imkanı sunacak.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading