Yandex Metrica

Sitede Ara

Rekabet Kurulu, BP'nin satışına el attı: Petrol Ofisi'ne koşullu izin kararı

Rekabet Kurulu, BP'nin satışına el attı: Petrol Ofisi'ne koşullu izin kararı

Rekabet Kurulu, BP'nin Türkiye operasyonlarının Petrol Ofisi tarafından devralınmasına yönelik başvuruyu koşullu olarak onayladı. Petrol Ofisi, bu devralma işlemi kapsamında 115 akaryakıt istasyonunu elden çıkaracağını taahhüt etti.

Ekonomi

19.09.2024, 18:38

Rekabet Kurulu, BP Petrolleri AŞ ve BP Turkey Refining Limited Şirketi'nin tüm hisselerinin Petrol Ofisi AŞ tarafından devralınmasına yönelik işlemi değerlendirdi ve koşullu onay verdi. Kurul, bu süreçte akaryakıt sektörünün tüm aşamalarındaki etkileri analiz ederek, perakende satış pazarında rekabeti koruma odaklı bir inceleme yürüttü.

AK Parti'den milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklama: Gözden geçirmemiz lazım! AK Parti'den milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklama: Gözden geçirmemiz lazım! Haberi Görüntüle

İLK KEZ MİKRO PAZAR ANALİZİ KULLANILDI

Kurul, BP Petrolleri AŞ'nin devrine ilişkin yaptığı analizde, perakende satış pazarını "yakalama alanları" adı verilen mikro pazarlar temelinde inceleyerek, akaryakıt istasyonlarının yoğunluklarını ve aralarındaki mesafeleri göz önünde bulundurdu. Bu analiz, yerel düzeyde rekabetçi dinamikleri ortaya koymak amacıyla 12 bin 500'e yakın akaryakıt istasyonu ve 10 bin 500'ün üzerinde otogaz-LPG bayisinin koordinatlarının belirlenmesiyle gerçekleştirildi.

Böylece 61 coğrafi alanda BP istasyonlarının yoğunluğu nedeniyle devralma işleminin rekabetçi endişeler doğurabileceği sonucuna varıldı.

Bitcoin fiyatı 53 bin dolara kadar geriledi! 5 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyede Bitcoin fiyatı 53 bin dolara kadar geriledi! 5 Ağustos'tan bu... Haberi Görüntüle

PETROL OFİSİ'NDEN 115 İSTASYONU ELDEN ÇIKARMA TAAHHÜDÜ

Rekabetçi endişeleri gidermek amacıyla Petrol Ofisi, 115 akaryakıt istasyonunu elden çıkaracağını taahhüt etti. Taahhüt metnine göre, bu istasyonların büyük çoğunluğu iki yıl içinde devredilecek. Ayrıca, Petrol Ofisi'nin akaryakıt depolama hizmetlerinde kapasite sınırlarına riayet edeceği, mevcut kiralama sözleşmelerini sona erdirmeyeceği ve belirlenen satış hacimlerini aşmayacağı ifade edildi. Şirket bu taahhütlerin uygulanmasını her 6 ayda bir Rekabet Kurulu'na raporlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading