Resmen onaylandı! Bakan Şimşek imzayı attı: İşte yeni zam ve ücretler...

Resmen onaylandı! Bakan Şimşek imzayı attı: İşte yeni zam ve ücretler...

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emekli, memur ve sözleşmeli personelin bu yılın ikinci yarısında alacağı zam oranı da belli oldu. Maaşlara 6 aylık oran olan yüzde 19.31’lik zam yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca kişinin enflasyona göre zam oranını kesinleştiren ve yürürlüğe sokacak imzayı attı.  

Ekonomi

06.07.2024, 21:58

Çarşamba günü milyonların beklediği maaş zammı açıklandı. Memur, emekli ve sözleşmeli personelin yeni zam ve ücretlerine açıklanan son enflasyon verisiyle birlikte yüzde 19.31 oranında zam yapıldı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklanan oranı resmiyete dökerek açıklanan kararı imzaladı. Şimşek’in imzasıyla 2024 maaş zam oranı yüzde 19.31 üzerinden resmileşerek yürürlüğe girmiş oldu.

Kur Korumalı Mevduat hesap bakiyesinde büyük gerileme! Kur Korumalı Mevduat hesap bakiyesinde büyük gerileme! Haberi Görüntüle

MAAŞ ZAM ORANI KESİNLEŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sözleşmeli personel, memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zammı, kıdem tazminatı tavanını ve maaş farklarının hesaplanmasına ilişkin kararı onsaylayarak imzaladı.

2025 yılında emekli olanların aylıkları daha mı az bağlanacak? AK Partili isim açıkladı 2025 yılında emekli olanların aylıkları daha mı az bağlanacak? AK... Haberi Görüntüle

KIDEM TAZMİNATI, BEDELLİ ASKERLİK DE AYNI ORANDA YÜKSELECEK 

Kıdem tazminatı tavanı 41 bin 828 lira 42 kuruş oldu. Aylık katsayı ise 0.907796 olarak belirlendi. Buna göre hesaplanan bedelli askerlik ücreti ise 217 bin 871 lira 4 kuruş oldu.

Döviz kuru ne durumda? Dolar ve Euro'da yükseliş var mı? İşte 2 Ekim 2024 döviz kurları... Döviz kuru ne durumda? Dolar ve Euro'da yükseliş var mı?... Haberi Görüntüle

FARK TUTARLARI YATIRILACAK

Memur ve memur emeklilerinin aylıkları ayın 15'inden sonra yatmasından dolayı 1 Temmuz-14 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki fark tutarlarının hesaplanıp yatırılması konusunda da karar alındı.

Habere Tepki Ver

1

3

1

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading