Yandex Metrica

Sitede Ara

Ripple, sabit kripto projesi için tarih verdi

Ripple, sabit kripto projesi için tarih verdi

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, Kore Blockchain Haftası’nda Ripple’ın ABD dolarına sabitlenmiş yeni kripto para birimi RLUSD'nin piyasaya çıkış tarihini açıkladı. Garlinghouse, bu yeni kripto paranın birkaç hafta içinde piyasada olacağını duyurdu.

Ekonomi

04.09.2024, 18:55

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen Kore Blockchain Haftası’na katılarak, Ripple'ın üzerinde çalıştığı sabit kripto para birimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Garlinghouse, ABD dolarına sabitlenecek olan "Ripple USD" (RLUSD) adlı kripto para biriminin beta aşamasında olduğunu ve birkaç hafta içinde piyasaya sürüleeceğini belirtti.

Garlinghouse, bu projenin yaklaşık 1,5 yıl önce, USDC’nin yaşadığı sorunlar sonrasında ortaya çıktığını belirtti. Ripple'ın, güvenilir bir finansal kuruluş olarak bu alanda önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini düşündüklerini ifade eden CEO, USDT ve USDC’nin şu anda sabit kripto para piyasasında %90’ın üzerinde hakimiyete sahip olduğunu hatırlatarak, Ripple’ın da bu pazara güçlü bir giriş yapmayı hedeflediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Hedef tek hane! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Hedef tek hane! Haberi Görüntüle

ABD'DE HALKA ARZ GÜNDEMDE DEĞİL

Brad Garlinghouse, Kore Blockchain Haftası'nda halka arz konusuna da değindi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) kripto piyasasışna karşı genel olarak düşmanca bir tavır sergilediğini belirten Garlinghouse, bu nedenle Ripple’ın ABD’de halka arza sıcak bakmadığını ifade etti.

Garlinghouse, Coinbase örneğini vererek, SEC'nin önce bu kripto borsasının halka arzına onay verdiğini, ancak sonrasında şirketi dava ettiğini belirterek, bu yaklaşımı eleştirdi. Ripple CEO’su, bu tutumun, şirketin ABD’de halka arz planlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading