Rusya için devran döndü! Kripto paraların yasaklanmasını istiyorlardı, şimdi ise iş nerelere geldi

Rusya için devran döndü! Kripto paraların yasaklanmasını istiyorlardı, şimdi ise iş nerelere geldi

Bir zamanlar kripto paraların yasaklanmasını isteyen Rusya, şimdi uluslararası ödemelerde kriptoyu kullanmayı planlıyor. Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, yıl sonuna kadar ilk işlemlerin gerçekleşeceğini duyurdu.

Ekonomi

17.10.2024, 15:46

Rusya, kripto paralara ilişkin politikasında önemli bir dönüşüm yaşıyor. Ülkede kripto paraların uluslararası ödemelerde kullanılmasına yönelik çalışmalar hız kazanırken, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, ilk işlemlerin 2024 yılının sonuna kadar gerçekleştirilmesinin beklendiğini açıkladı. Rusya'nın bu adımı, kripto para kullanımının uluslararası ticarette deneme niteliğinde bir süreçle başlatılacağının bir işareti oldu.

Daron Acemoğlu'nun Nobel sırrı: Amerika'ya direnme, sömürge ol, kurtul! Daron Acemoğlu'nun Nobel sırrı: Amerika'ya direnme, sömürge ol, kurtul! Haberi Görüntüle

İLK KRİPTO ÖDEME DENEYLERİ BU YIL

Sirius bölgesinde düzenlenen Finopolis 2024 etkinliğinde konuşan Nabiullina, kripto paraların uluslararası ödemelerde kullanılmasına ilişkin sürecin deneme rejimiyle yönetileceğini ve bu deneyin üç yıl kadar sürebileceğini belirtti. Nabiullina, “Katılımcıların ilgisi var ancak bu süreci kapalı bir şekilde yürütüyoruz. Katılımcıların kimlikleri ve işlem sayısı hakkında bilgi vermiyoruz.” ifadelerini kullandı.

16 milyon emekli için masada konuşulan 5 tahmin! Emekli maaşlarına Ocak'ta ne kadar zam gelecek? İşte olası hesaplamalar... 16 milyon emekli için masada konuşulan 5 tahmin! Emekli maaşlarına... Haberi Görüntüle

SAVAŞ ÖNCESİ KRİPTO PARALARIN YASAKLANMASINDAN YANALARDI

Rusya’nın kripto paraları yasaklama düşüncesinden, onları uluslararası ödeme aracı olarak kullanma noktasına gelmesi, özellikle Ukrayna savaşı sonrası Batı’nın uyguladığı yaptırımlardan sonra hız kazandı. 2022’de savaştan önce, Merkez Bankası tarafından hazırlanan bir raporda kripto paraların tamamen yasaklanması gerektiği savunulmuştu. Ancak SWIFT ödeme sisteminden çıkarılan Rus bankaları için alternatif yollar arayışı, kripto para birimlerini daha cazip hale getirdi.

694 milyon tonluk dev rezerv heyecanı! Çin ile yürek hoplatan anlaşma: Nadir toprak elementleri ekonomiye kazandırılacak 694 milyon tonluk dev rezerv heyecanı! Çin ile yürek hoplatan... Haberi Görüntüle

DİJİTAL RUBLE DE YOLDA

Nabiullina, konuşmasında sadece kripto paralarla sınırlı kalmadı, dijital ruble konusuna da değindi. Rusya'nın dijital rublenin kapsamlı uygulamasına gelecek yılın ortalarında başlayacağını duyurdu. Deneme sürecinin başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden Nabiullina, dijital rublenin ekonomiye entegrasyonu için somut adımların atılmaya hazır olduğunu belirtti.

Şaşırmadık! CHP yine Türkiye'nin lehine olan faaliyete karşı çıktı: Ne işimiz var Somali'de! Şaşırmadık! CHP yine Türkiye'nin lehine olan faaliyete karşı çıktı: Ne... Haberi Görüntüle

PUTİN'İN KRİPTO PARA KARARNAMESİ

Kripto paraların Rusya'da uluslararası ödemelerde kullanılmasını yasal hale getiren en önemli adım ise, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 8 Ağustos'ta imzalanan kararname oldu. Bu kararname ile kripto paralar, hem uluslararası ödemelerde hem de Forex işlemlerinde deneysel olarak kullanılabilir hale geldi.

Rusya'nın Batı yaptırımları karşısında alternatif ödeme yöntemlerine yöneldi ve Putin yönetimi, özellikle Ukrayna savaşı sonrasında Batı ile yaşanan ekonomik krizlerin etkilerini hafifletmek amacıyla yeni finansal enstrümanlar geliştirmeyi hedef edindi.

Borsa güne nasıl başladı? İşte 16.10.2024 çarşamba günü BIST 100 açılış verileri... Borsa güne nasıl başladı? İşte 16.10.2024 çarşamba günü BIST 100... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN KRİPTO PARA STRATEJİSİ

Rusya'nın kripto para birimlerini uluslararası ticarette kullanmaya yönelik adımları, hem küresel finans piyasalarında hem de kripto para dünyasında büyük ilgi uyandırırken, Merkez Bankası’nın 2022’deki kripto yasaklama talebinden, 2024’te kriptoyu uluslararası ticarette kullanmaya yönelik bu köklü değişiklik, ülkenin ekonomi politikalarında yeni bir dirilme göstergesi oldu.

Yaptırımların etkisiyle alternatif arayışlarına giren Rusya, kripto paralar sayesinde uluslararası ticarette yeni kanallar açmayı hedeflerken, deneysel süreçle başlatılacak bu adımlar, ilerleyen yıllarda Rusya’nın uluslararası ticarette nasıl bir yol izleyeceğini ve dijital finans dünyasında nasıl bir konuma oturacağını belirleyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading