Sahtekarlar tek tek ifşalandı: Hileli gıdalar listesi yayınlandı

Sahtekarlar tek tek ifşalandı: Hileli gıdalar listesi yayınlandı

Taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi yayınlandı. Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 56 farklı ürün tespit edildi. Ayrıca, taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürün yayımlandı.

Ekonomi

02.10.2024, 11:14

Güvenilir Gıdada Yeni Dönem bugün itibari ile başladı. Taklit ve hileli gıda listelerini anlık paylaşıldığı sisteme bugün geçildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı.

Söz konusu liste "güvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde kamuoyuyla paylaşıldı.

İstatistikler açıklandı: Kısa vadeli dış borç stoku nasıl değişti? İstatistikler açıklandı: Kısa vadeli dış borç stoku nasıl değişti? Haberi Görüntüle

56 FARKLI ÜRÜN TESPİT EDİLDİ 463 FARKLI ÜRÜN YAYIMLANDI

Bu bağlamda, vatandaşların hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 56 farklı ürün tespit edildi. Ayrıca, taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürün yayımlandı.

Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk belirlendi.

Sitedeki bilgiler anlık olarak güncellenecek.

Son kulis bilgisi yürek hoplattı: Asgari ücrete rekor zam yolda: Uzman isim kuruşu kuruşuna açıkladı Son kulis bilgisi yürek hoplattı: Asgari ücrete rekor zam yolda:... Haberi Görüntüle

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Yeni sistemde vatandaşların güvenilir gıda ile ilgili merak ettiklerine ulaştığı guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde yer alacak. Burada Gıda Kamuoyu Duyurusu sekmesi tıklandığında iki kategoride; 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' ile 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' başlıkları altında duyurular yapılacak. Vatandaşların bu iki kategoriye girdiğinde duyuru tarihi, firma adı, marka, ürün adı, uygunsuzluk ve parti/seri no bilgilerine ulaşabilecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading