Savaş gerilimi altına yarıyor! Gram altın 2025’te bu rakamı görecek

Savaş gerilimi altına yarıyor! Gram altın 2025’te bu rakamı görecek

İran ile İsrail arasındaki gerilimin tırmanması ve küresel jeopolitik risklerin piyasalardaki belirsizliği etkilediğini söyleyen ekonomist Hikmet Baydar, 2025 yılı öncesinde gram altın için beklenen seviyeyi açıkladı.

Ekonomi

02.10.2024, 16:31

Ekonomist Hikmet Baydar, gram altının önümüzdeki dönemde gelebileceği en uç noktayı açıklayarak yatırımcıları uyardı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen faiz indirim politikalarının altın fiyatları üzerinde etkisinden bahsederek bunda olumlu bir etki yaratabileceğinden söz eden Baydar, gram altında yuları yönlü trendin görülmesini beklediğini söyledi.

Black Friday 2024 Efsane Cuma ne zaman, hangi gün başlıyor? Black Friday 2024 Efsane Cuma ne zaman, hangi gün başlıyor? Haberi Görüntüle

ORTA DOĞU’DA KRİZ

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun son açıklamaları sonrasında küresel piyasalarda altına olan talebin artması yatırımcıların güvenli bir liman araması neden oldu. Saxo Capital Markets stratejisti Charu Chanana’da altının hâlâ güvenilir bir yatırım aracı olduğunu belirterek özellikle de Orta Doğu’daki çatışmaların şiddetinin daha da büyüyebileceğini ve bundan petrol varlıklarının darbe alabileceğini dile getirdi.

2024 yılında altın fiyatları yüzde 30 oranında artış gösterirken bu arşivlere rekor seviye olarak geçti.

Altın Fiyatları

Kapalıçarşı’da altın fiyatları 2 Ekim akşamında gram altında 3.080 TL, çeyrek altında ise 5.027 TL’den alıcı buldu.

Endonezya'nın gözü Türk savaş gemilerinde: Donanmanın gücüne güç katacak Endonezya'nın gözü Türk savaş gemilerinde: Donanmanın gücüne güç katacak Haberi Görüntüle

GRAM ALTINI İŞARET ETTİ

Ekonomist Hikmet Baydar, altın fiyatları hakkındaki değerlendirmesinde şimdilik artışın yukarı yönlü olduğunu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) önümüzdeki dönemde faiz indirimine gidebileceğinden söz etti. Bunun altın fiyatlarını doğrudan etkileyebileceğinden bahseden Haydar, önümüzdeki süreç zarfında ufak tefek dalgalanmaların gerçekleşebileceğini ve gram altının 2025 yılbaşına kadar 3 bin TL seviyelerini görebileceğini işaret etti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading