Savunma Sanayi Fonu açıklamasından sonra vatandaşlar 'limitleri düşürmek' için harekete geçti: Bankalarda 99 bin TL yoğunluğu!

Savunma Sanayi Fonu açıklamasından sonra vatandaşlar 'limitleri düşürmek' için harekete geçti: Bankalarda 99 bin TL yoğunluğu!

Savunma sanayi ve ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren teklif TBMM'ye sunuldu. Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynaklarının artırılması amacıyla bazı işlemlerden katılma payı alınacak. Bu düzenlemelerden en dikkat çekeni 100 bin TL'lik kredi kartı olanlardan 750 lira savunma sanayi fonu payı alınması olunca vatandaşlar limitlerini düşürmek için harekete geçti. 

Ekonomi

12.10.2024, 18:09

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu kanun teklifine göre 100 bin TL'lik kredi kartı olanlardan 750 lira savunma sanayi fonu payı alınacak. Yeni paket açıklanır açıklanmaz vatandaşlar kredi kartı limitlerini nasıl düşüreceğini sorgulamaya başladı.

Kurumlar vergisi sil baştan değişti! Bakanlıktan yeni işe başlayanlarla ilgili 'vergi' düzenlemesi! Kurumlar vergisi sil baştan değişti! Bakanlıktan yeni işe başlayanlarla ilgili... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTLARINA EK LİMİT GETİRİLDİ 

Gayrimenkulden, araç satışına, kol saatinden, dronlara kadar A'dan Z'ye hemen hemen her şeye getirilmesi planlanan ek ödemeler için AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Söz konusu yeni vergi paketinde en çok dikkat çeken ise kredi kartlarına getirilmek istenen ek ödeme oldu.

Volkswagen'in arabası yürümüyor! Satışlar dibe vurdu Volkswagen'in arabası yürümüyor! Satışlar dibe vurdu Haberi Görüntüle

SENELİK 750 TL MİLLİ SAVUNMAYA KATKI PAYI

Söz konusu kanun teklifine göre limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek. Katılma payı ödemelerinin ise Savunma Sanayii Destekleme Fon için aktarılacağı açıklanırken, 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 TL'lik gelir hedeflendiği belirtildi.

ABD tahminleri yerlerde! Petrol fiyatları gelecek sene düşecek mi? ABD tahminleri yerlerde! Petrol fiyatları gelecek sene düşecek mi? Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR LİMİTLERİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ 

Bankalardan elde edilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinden itibaren çok sayıda kişi çağrı merkezine başvurarak kart limitinin 99 bin liraya düşürülmesini talep etti.

Kira artış oranı ne kadar oldu? 2024 ekim enflasyon oranları açıklandı! Kiracılar ne kadar zam yapmalı? Kira artış oranı ne kadar oldu? 2024 ekim enflasyon oranları... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Teklifin yasalaşması durumda bankanızın mobil veya internet bankacılığı uygulamalarını kullanarak kredi kartı limitinizi düşürebilirsiniz.

Şubeler aracılığıyla kredi kartı limiti düşürülmesi talep edilebilir. Bankada bulunan talep dilekçesini doldurarak banka görevlisine teslim edebilir ve limit düşürme talebinizi bildirilir. Bankanın müşteri temsilciliğini arayarak limit düşürme talep edilebilir. Öte yandan 100 bin TL ve üzeri limite sahip kredi kartlarının sayısının ise 61 milyon 955 bin 106 olduğu belirtiliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading