Yandex Metrica

Sitede Ara

SGK Başuzmanı duyurdu: Asgari ücret 21 bin TL'ye çıkabilir

SGK Başuzmanı duyurdu: Asgari ücret 21 bin TL'ye çıkabilir

17 bin 2 lira olan asgari ücretin açlık sınırının altına düşmesinin ardından SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan asgari ücretli çalışanları sevindirecek açıklamalar geldi. Karakaş, asgari ücrete Eylül ayında zam gelebileceğini vurgularken gelecek zammın 4 bin lira olması gerektiğini belirtti.  

Ekonomi

21.06.2024, 17:08

Asgari ücret, geçtiğimiz altı aylık süreç içerisinde açlık sınırının altına düştü. Bu sebepten dolayı 'Ara zam' sesleri yükselirken SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan müjdeli haber geldi.

TGRT Haber'e konuşan SGK başuzmanı Karakaş, asgari ücrete yapılması beklenen zammın 4 bin TL olması gerektiğini dile getirdi.

Denizin dibinde tarihi keşif! Bu rezerv 75 yıllık ihtiyacı karşılayacak Denizin dibinde tarihi keşif! Bu rezerv 75 yıllık ihtiyacı karşılayacak Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Karakaş, asgari ücretin artırılmasının, çalışanların çalışanların yaşam standartlarını iyileştireceğini belirterek 4.000 TL'lik zam beklentisi ile  milyonlarca çalışan için umut verici bir haber verdi.

Peynir ekmek gibi sıfır araç satacaklar: Fiyatlar tam 200 bin TL düştü: Volkswagen, Ford, Renault... Peynir ekmek gibi sıfır araç satacaklar: Fiyatlar tam 200 bin... Haberi Görüntüle

EKONOMİK RAHATLIK SAĞLAYACAK

Kamu çalışanlarının temmuz ayında zam alacağını hatırlatan deneyimli uzman, asgari ücretlilere eylül ayında bir zam yapılabileceğini dile getirdi.

İsa Karakaş'ın açıklaması şöyle;

"Yapılacak zam, asgari ücretle geçinen vatandaşların hayat pahalılığı için önemli bir destek olacak. Geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretliler, gıda, kira ve diğer temel ihtiyaçlardaki fiyat artışlarından olumsuz etkileniyor. Zor durumda olan asgari ücretliler için planlanan zam, ekonomik anlamda büyük bir rahatlama sağlayacak."

Habere Tepki Ver

2

2

0

0

1

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading